Modoratör
Efsanevi Üye
Terapötik koşul nedir?
TERAPÖTİK KOŞULLAR şey bilmeyen danışana psikolojik danışma hakkında bilgilendirmek amacıyla kullanılır. Çok uzun tutulmamalıdır. Danışma sürecinde uyulacak kurallardan da bahsedilmelidir.
Terapötik yaklaşımlar nelerdir?
Terapötik yaklaşımlar nelerdir?
Terapi kişinin kendi içsel süreçlerini keşfetmesi, kendine ve diğerlerine yönelik farkındalığını artırması, duygu, düşünce ve davranışlarını değerlendirme becerisini geliştirmesi yolunda, alanında uzman psikologlar eşliğinde gerçekleştirilen bir sağaltım yolculuğudur.
Terapötik teknikler nedir?
Terapötik teknikler nedir?
Terapötik beceriler, danışanın duygusal ve psikolojik iyiliği için terapistin kullandığı iletişim teknikleri olarak adlandırılabilir.
5 düzey empati nedir?
5. Düzey: Danışmanın hem duyguya hem de içeriğe eklemeler yapmasıdır.
Psikoterapötik yaklaşımlar nelerdir?
Psikoterapötik yaklaşımlar nelerdir?
Psikoterapötik yaklaşımları anlatmak için dört en büyük ve iyi tanımlanmış yaklaşımlardan bahsetmeyi seçtik. Psikodinamik, İnsancıl-Varoluşçu, Bilişsel-Davranışçı ve transpersonal.
Terapötik eğitim nedir?
Terapötik eğitim nedir?
Terapötik kartlar yapılandırılmış bir bilinçaltı dışavurum tekniğidir. Danışanın dirençleri ile baş etmeyi kolaylaştırır. Diğer dışa vurum teknikleri arasında daha kısa sürede uygulayıcı olmayı sağlar. Eğitimin temel amacı uygulayıcılara, Terapötik Kartları birer araç olarak kullanma becerisini kazandırmaktır.
Başlangıç düzeyde empati nedir?
Başlangıç düzeyde doğru empati, danışanın duygularının ve bu duyguların altındaki yaşantıları ile ilgili olarak başlangıçtaki temel anlayışın iletilmesidir. Danışman, danışanın kendisine açık olarak ya da kısmen ifade ettikleri üzerinde durur ve bundan anladıklarını kendi kelimeleriyle danışana yansıtır.
Empatik tepki düzeyi nedir?
Empatik tepki düzeyi nedir?
Empati, karşımızdaki kişinin duygularını onun pencerisinden bakarak anlama ve tepkide bulunma becerisidir. Bu tepki düzeylerinde danışanla olumlu empati kurabilmek için en az üçüncü düzeyde tepki vermek gereklidir. 1. Düzey: Danışmanın, danışanın duygularını ve düşüncelerini saptırıp, yanlış yansıtmasıdır.