Terbiyeli Tavuk Çorbası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Ege Usulü Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi (Videolu)

S

Kadayıflı Muhallebi

<
S

SoruCevap

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 litre su
2 adet tavuk but
1 tane havuç
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
Yarım limon
1 tane yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize alalım, içerisine 2 litre suyu boşaltıp, tavuklarımızı hoş yıkadıktan sonra iki tane but koyup, hoş bir halde haşlayalım.
Haşladığımız tavuk butlarını içerisinden çıkartıyoruz içerisine 1 tane havucu rendeliyoruz, 5 dakika kanatıyoruz.
Sonra şehriyeleri atıyoruz ve sarımsakları havanda ezip, kaynayan tavuk suyunun içine katıyoruz ve tavukları didip, katıyoruz.
En son olarakta terbiyesini yapıp, yavaş yavaş karıştırıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine dereotu katıyoruz. Afiyet olsun şifa niyetine.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Ege Usulü Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi (Videolu)

S

Kadayıflı Muhallebi

Geri
Üst Alt