Son Konular

Terbutalin nedir ne ise yarar?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-149
Meslek
Webmaster

Terbutalin nedir ne işe yarar?

Bricanyl (terbütalin), solunum yollarını genişleterek nefes almayı kolaylaştıran bir ilaçtır. Astım, KOAH, bronşit ve amfizem gibi solunum yolu hastalıklarının neden olduğu hırıltı, nefes darlığı ve göğüs sıkışması gibi semptomların tedavisinde kullanılır. En yaygın görülen yan etkileri titreme ve baş ağrısıdır.

Astım için hangi ilaçlar kullanılır?

Uzun etkili olan ß2 agonist ilaçlar (formeterol, salmeterol vb) astım kontrolü için kullanılmaktadır. Uzun etkili olanlar kortizon gibi kontrol edici ilaçlar ile kombine şekilde hastaların kullanımına sunulmuştur. Ancak bu ilaçlar mutlaka alerji ve immünoloji uzmanlarının önerisi alınarak kullanılmalıdır.

Astım tedavisinde kaç tür ilaç kullanılır?

Astım tedavisinde kaç tür ilaç kullanılır?
Astım tedavisinde doğrudan hasta olan bölgeye ilacın verilebilmesi, ilacın etkisinin kısa sürede başlaması ve sistemik yan etkilerinin en az olması nedeniyle ilaçların inhalasyon yolu ile verilmesi tercih edilmelidir. Bu amaçla sprey=ölçülü doz inhalerler (ÖDİ), toz inhalerler (KTİ), nebulizasyonlar geliştirilmiştir.

Perebron ilacı ne işe yarar?

Perebron (oksolamin) şurup çok yönlü bir öksürük ilacıdır. Sadece öksürüğü gidermez aynı zamanda öksürüğe neden olan iltihabı da giderir. Balgamı yumuşatarak öksürükle birlikte vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Ağrı, ateş gibi enfeksiyon belirtilerini dindirir.

Perebron kimler kullanamaz?

Çocuklarda kullanımı: 2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara neden olabileceğinden dolayı bu yaş grubunda kullanılmamalıdır. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlı hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır. Özel kullanım durumları Özel kullanım durumları bulunmamaktadır.

Perebron zararlı mı?

Perebron zararlı mı?
Perebron gereken durumda; hem nefes alırken, hem verirken hırıltı vardır, sıkıntı yoktur. Enfeksiyonun (bakteri veya virüs) Akciğerlere inmesi durumunda tercih edilir. Akciğerlerde aşırı balgam yapılıyorsa, kolay atabilmesi için Perebron verebilirsiniz. Zararlı değildir.

Terbütalin, solunum yollarını genişleterek nefes almayı kolaylaştıran bir ilaçtır. Astım, KOAH, bronşit ve amfizem gibi solunum yolu hastalıklarının neden olduğu semptomları tedavi etmek için kullanılır. Özellikle hırıltı, nefes darlığı ve göğüs sıkışması gibi rahatsızlıkların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Bricanyl adıyla da bilinen terbütalinin en yaygın yan etkileri arasında titreme ve baş ağrısı bulunmaktadır.

Astım hastaları için ise uzun etkili ß2 agonist ilaçlar, astımın kontrol altına alınması amacıyla kullanılmaktadır. Formoterol, salmeterol gibi uzun etkili ilaçlar genellikle kortizon içeren kontrol edici ilaçlarla birlikte kullanılır. Ancak bu ilaçların kullanımı konusunda mutlaka bir alerji ve immünoloji uzmanıyla görüşülmesi önemlidir.

Astım tedavisinde faydalı olan ilaçlar genellikle inhalasyon yoluyla verilmektedir. Bu sayede ilacın doğrudan hedef bölgeye ulaşması, etkisinin hızlı bir şekilde başlaması ve sistemik yan etkilerin en aza indirilmesi hedeflenir. Sprey=ölçülü doz inhalerler (ÖDİ), toz inhalerler (KTİ) ve nebulizasyon gibi yöntemler astım tedavisinde sıkça kullanılan ilaç uygulama şekilleridir.

Perebron (oksolamin) ise çok yönlü bir öksürük ilacıdır. Sadece öksürüğü gidermekle kalmaz, aynı zamanda öksürüğe neden olan iltihabı da azaltır. Balgamı yumuşatarak atılmasını kolaylaştırır ve enfeksiyon belirtilerini dindirir. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar vardır; özellikle 2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara neden olabileceğinden bu yaş grubunda kullanılmamalıdır. Yaşlı hastalarda ise özel bir durum olmamakla birlikte, yine de doktor önerisi gerekebilir.

Perebron genellikle gereken durumlarda kullanılan bir ilaçtır. Akciğerlere inen enfeksiyon durumlarında tercih edilebilir ve aşırı balgam durumunda atılmasını kolaylaştırabilir. Ancak her ilaç gibi yan etkilere neden olabilir, bu yüzden doktor tavsiyesiyle kullanılması her zaman önemlidir.

Hangi ucucu yag guzel kokar?

Asfalt 9 da 360 nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.262.185
  2. Mesajlar

1. 1.658.596
  3. Kullanıcılar

1. 31.254
  4. Son üye

Geri
Üst Alt