- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -149
- Meslek
- Webmaster
Terbutalin nedir ne işe yarar?
Bricanyl (terbütalin), solunum yollarını genişleterek nefes almayı kolaylaştıran bir ilaçtır. Astım, KOAH, bronşit ve amfizem gibi solunum yolu hastalıklarının neden olduğu hırıltı, nefes darlığı ve göğüs sıkışması gibi semptomların tedavisinde kullanılır. En yaygın görülen yan etkileri titreme ve baş ağrısıdır.
Astım için hangi ilaçlar kullanılır?
Uzun etkili olan ß2 agonist ilaçlar (formeterol, salmeterol vb) astım kontrolü için kullanılmaktadır. Uzun etkili olanlar kortizon gibi kontrol edici ilaçlar ile kombine şekilde hastaların kullanımına sunulmuştur. Ancak bu ilaçlar mutlaka alerji ve immünoloji uzmanlarının önerisi alınarak kullanılmalıdır.
Astım tedavisinde kaç tür ilaç kullanılır?
Astım tedavisinde kaç tür ilaç kullanılır?
Astım tedavisinde doğrudan hasta olan bölgeye ilacın verilebilmesi, ilacın etkisinin kısa sürede başlaması ve sistemik yan etkilerinin en az olması nedeniyle ilaçların inhalasyon yolu ile verilmesi tercih edilmelidir. Bu amaçla sprey=ölçülü doz inhalerler (ÖDİ), toz inhalerler (KTİ), nebulizasyonlar geliştirilmiştir.
Perebron ilacı ne işe yarar?
Perebron (oksolamin) şurup çok yönlü bir öksürük ilacıdır. Sadece öksürüğü gidermez aynı zamanda öksürüğe neden olan iltihabı da giderir. Balgamı yumuşatarak öksürükle birlikte vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Ağrı, ateş gibi enfeksiyon belirtilerini dindirir.
Perebron kimler kullanamaz?
Çocuklarda kullanımı: 2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara neden olabileceğinden dolayı bu yaş grubunda kullanılmamalıdır. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlı hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır. Özel kullanım durumları Özel kullanım durumları bulunmamaktadır.
Perebron zararlı mı?
Perebron zararlı mı?
Perebron gereken durumda; hem nefes alırken, hem verirken hırıltı vardır, sıkıntı yoktur. Enfeksiyonun (bakteri veya virüs) Akciğerlere inmesi durumunda tercih edilir. Akciğerlerde aşırı balgam yapılıyorsa, kolay atabilmesi için Perebron verebilirsiniz. Zararlı değildir.