Tereyağlı karides güveç nasıl yapılır?
Güveç kabını ocağa alın ve tereyağını eritin. Tereyağı eridiğinde, haşlanmış karidesleri içine ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Tuzunu ve baharatlarını serpiştirin. Güveci fırına sürerek, ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Karidese hangi baharatlar kullanılır?
Karidese hangi baharatlar kullanılır?
Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Karides denince ilk akla gelen tereyağı ve sarımsak aromalı tavada pişirme yöntemidir. Bu yazıda ilave olarak limon, maydanoz, pul biber ve kapari turşusu kullanıyoruz.
Tereyağında karides nasıl yapılır?
Karides Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtın.
- Köpürmeye başladığında karidesleri ekleyip, 30 saniye karıştırmadan soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip, bir dakika daha kavurun. Pul biberi ekleyin.
- Altını kapatıp, üzerine maydanoz serpip hemen servis edin.
Kaşarlı karides güveç nasıl yapılır?
Kaşarlı karides güveç nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Karideslerin kabuklarını soyarak hazır hale getirin.
- Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz biberleri karideslere katın.
- Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın.
- Kullanacağınız kaba koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın.
Taze karides nasıl yapılır?
Az zeytinyağı ve tereyağını yapışmaz tavada eritip içine kıyılmış sarımsak ekleyin. Ayıklanmış karidesleri tavaya atın ve yüksek ateşte hızla karıştırarak pişirin. Karidesleri pembeleşince tavadan alın. Kekik, tuz ve pul biber de çok yakışacaktır.
Fırında Karides güveç nasıl yapılır?
Fırında Karides güveç nasıl yapılır?
İyice temizlenmiş karidesi, geniş bir kaba alın. Üzerine kırmızı biber, karabiber ve tuz ekleyin. Küçük küçük doğradığınız 4 tane sarımsağı da ekleyip, elinizle nazik bir şekilde avcarlayın. Bu sırada fırını 180 dereceye getirin, güveç kabına 1 kaşık tereyağını koyun ve bu şekilde fırına verin.