Son Konular

Teror suclusu nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-145

Terör suçlusu nedir?

Terör suçlusu MADDE 2. — Birinci maddede belirlenen amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş örgütlerin mensubu olup da, bu amaçlar doğrultusunda diğerleri ile beraber veya tek başına suç işleyen veya amaçlanan suçu işlemese dahi örgütlerin mensubu olan kişi terör suçlusudur.

TMK 5 1 maddesi nedir?

Terör örgütlerinin; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını basanlar veya yayınlayanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Terör suçlarında denetimli serbestlik var mı?
Terör ve Örgütlü Suçlarda İnfaz Oranları Terörle Mücadele Kanunu kapsamında cezalandırılan hükümlüler için süreli hapis cezaları bakımından 5275 sayılı İnfaz Yasası kapsamında koşullu salıverilme oranı 3/4 tür. Bu suçların istisna suçlardan olması nedeniyle denetimli serbestlik süresi 1 yıldır.

Terör örgütü üyeliği cezası kaç yıl yatar?

Örgüt üyeliği suçunun cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK m.220/2). Örgütün silahlı olması halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza dörtte birinden yarısına kadar artırılır (TCK m.220/3).

Terör örgütüne yardım suçu cezası ne kadar?

Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır (TCK 220/7). Yani, örgüte yardım eden kişinin cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır.
Propaganda yapmak suç mu?
Suç, insanlarla yüz yüze iletişim yoluyla veya toplantı ve gösteri yapmak suretiyle işlenebileceği gibi televizyon, radyo, gazete, dergi, kitap gibi kitle iletişim araçları veya internet üzerinden de işlenebilir. Özetle, propaganda suçu serbest hareketli bir suçtur.

Sempatizanlık suç mu?

Yasalarımıza göre sadece sempatizan olmak suç kapsamına alınmamış, hatta Pankart ve gösteri yapmak örgütsel faaliyet için tek başına kanıt sayılmamaktadır. Keza ev ve iş yerlerinde örgütün görsel ve yazınsal materyallerinin bulunması dahi suç kapsamına girmemektedir.

Fetö denetimli serbestlik nedir?

Denetimliserbestlik; kapsamı kanunlarca belirlenen, şüpheli, sanık ve hükümlüler hakkında mahkemelerce verilen alternatif ceza ve tedbirlerin uygulanması, şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim, takip ve iyileştirilmesini kapsayan faaliyet ve uygulamaların bütünüdür.

Hazarlar su an nerede?

Karadenizde hangi cozulme var?

1. Konular

1. 1.261.136
  2. Mesajlar

1. 1.658.586
  3. Kullanıcılar

1. 31.213
  4. Son üye

Geri
Üst Alt