Modoratör
Yeni Üye
Terracotta allık ne işe yarar?
Terracota allıklar içerisinde farklı renkleri barındırır. Esmer kadınların yoğunlukla tercih ettiği bu allık çeşidi yüzünüzü bir anda ısıtır ve renklendirir. Bu ürünleri göz farı olarak da kullanabilirsiniz. Böylece makyajınız çok uyumlu görünecektir.
Allık ne amaçla kullanılır?
Allık, renkli bir ten makyaj malzemesi. Yanaklara hafifçe uygulanan bu ürün cildi daha canlı gösterir ve uygulandığı bölgeyi nemlendirir. Adını ise yanaklara "al" bir duruş kazandırmasından almıştır. Çünkü bu ürünü yüze sürdüğünde hafif bir kırmızılık yani "allık" oluşur.
Yuvarlak yüzde allık nereye sürülür?
Yuvarlak yüzde allık nereye sürülür?
Yuvarlak yüz: Yüzünüzün ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulayın. Fırçayla C harfi çiziyor gibi yapın. Allığı saç diplerinize doğru uzatın ve çenenize de hafifçe sürün. Uzun yüz: Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın.
Terracotta pudra nedir nasıl kullanılır?
Yüzün her tarafına fondöten uygulandıktan sonra, pudra fırçasına alınan terracotta pudra ilk olarak yüzün ortasına sürülmelidir. Doğal bir görünüm elde etmek için, yüzün ortasından yüzün dışına doğru yuvarlak hareketlerle terracotta pudrayı uygulamak gerekmektedir.
Fondöten sürmeden allık sürülür mü?
Surulur tabii. Benim sorunlu bir cildim var ve normalde her gun ise giderken fondoten suruyorum ama haftasonu cildim biraz dinlensin istedigim zamanlarda nemlendiricimi surdukten sonra rimel, ruj ve yuzum hayalet gibi gorunmesin diye yanaklarima krem allik surup cikiyorum.
Allık kelimesinin anlamı nedir?
Allık kelimesinin anlamı nedir?
ALLIK. i. (al "boya"dan al+lık) Kadınların yanaklarına pembelik vermek için sürdükleri kırmızı boya, al: Yanağını allıksız, yüzünü düzgünsüz, kirpiklerini sürmesiz görmedim (Yusuf Z. Ortaç).
Allık buruna sürülür mü?
Allık bu sınırdan öteye buruna yaklaşmamalıdır. Yoksa sahteleşir. İki hat arasındaki bölge allık rengini uygulayacağınız alandır. Koştuğumuz zaman kan dolaşımı hızlanır ve yanaklarda görünen kırmızılık buradaki kanlanmanın rengidir.
Toz allık nasıl kullanılır?
Toz allıklar cilde mat bir görünüm verir. Fazla pratik değildir ama gün boyu kalıcılığını sürdürür. Nasıl uygulayacağına gelince… Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, fazlalığını hafifçe silkeledikten sonra, elmacık kemiklerine uygula.
Parmakla allık nasıl sürülür?
Parmakla allık nasıl sürülür?
Öncelikle kocaman gülümse. Daha sonra elmacık kemiklerinin en yüksek yerine allığını uygula ve iki parmağını kullanarak allığını saç dibine doğru yay. Yüzünün daha yukarı doğru sıkı görünmesini istiyorsan allığını da yukarı doğru uygulamalısın. Bu teknik için yüzünün nemli olması gerekiyor.
Yuvarlak yüz için makyaj nasıl yapılır?
Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar nasıl makyaj yapmalı? Yuvarlak yüzde yapılması gereken ilk şey, kontür ile yüz hatlarını biraz derinleştirmek. Böylece daha "şekilli" bir yüze sahip olabilirsin. Şakak bölgesi, elmacık kemikleri ve çene kenarlarına kontür uygulayarak yüzünü daha uzun gösterebilirsin.
Terracotta porselen pudra nedir?
Farmasi Terracotta Porselen Pudra minerallerle zenginleştirilmiş özel formülü sayesinde cildine anında doğal ve aydınlık bir görünüm verir. Cilt tonunu eşitler, pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm sağlar. Gelişmiş üretim teknolojisi ile sağlanan yüksek örtücülüğü sayesinde cilde kusursuz bir görünüm kazandırır.