Modoratör
Efsanevi Üye
Tezsiz yüksek lisans kolay mı?
Tezsiz yüksek lisans pratiktir. Kısa sürede biter. Çoğu üniversitede 2 yarıyılda veya en çok 3 yarıyılda bitmektedir. Tezsiz yüksek lisansın bir diğer avantajı da dersleri akşam saatlarinde yapıldığı için iş hayatınızla birlikte sürdürmenin mümkün olmasıdır.
Tezsiz yüksek lisans ne işe yarar 2020?
Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz yüksek lisans programını tercih edenler çoğunlukla iş dünyasından gelenler olduğu için dersler genelde ikinci öğretim olarak uygulanır.
Tezsiz yüksek lisans yapan Yüksek Mühendis olur mu?
Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı' nın görüşü dikkate alınarak yüksek lisans programının tezli veya tezsiz olmasının "Yüksek Mühendis" ünvanını kullanabilmesi için herhangi bir engel teşkil etmediğine, tezsiz yüksek lisans öğrenim mezunlarının da "Yüksek Mühendis" ünvanını kullanabileceklerine …
Tezsiz yüksek lisans nedir nasıl alınır?
Tezsiz yüksek lisans nedir nasıl alınır?
Tezsiz yüksek lisans, lisans bölümünden mezun olanların isteğe bağlı olarak ister kendi eğitim alanında isterse de faklı bir alanda, bilgilerin uygulamaya dönmesinin arzulandığı lisansüstü eğitim biçimlerinden bir tanesidir. Bu program için ALES olarak bilinen akademik lisans eğitim sınavına girmeye gerek olmamaktadır.
Tezsiz yüksek lisanstan tezli yüksek lisansa nasıl geçilir?
Tezsiz yüksek lisanstan tezli yüksek lisansa nasıl geçilir?
MADDE (5) Aynı bilim/sanat dalında (bilim/sanat dalı olmayan programlar için aynı anabilim/ anasanat dalı) olmak koşuluyla tezsiz programdan tezli programa geçiş, öğrencinin tezli lisansüstü programın asgari başvuru koşullarını sağlaması, tezsiz programda alması gereken dersleri başarıyla tamamlaması ve genel not …
En yüksek lisans tezlerinin ortalama 100 sayfa olduğunu görebilirsiniz.?
YÖK Tez Merkezi tarafından yayınlanan tezlere baktığınızda ülkemizde yazılmış yüksek lisans tezlerinin ortalama 100 sayfa olduğunu görebilirsiniz. Ancak yine aynı kaynakta başarılı bulunmuş ve kabul edilmiş 65 sayfalık tezler olduğu gibi, 200 sayfadan daha uzun tezler olduğunu da görebilirsiniz.
Öğrencilere Tezsiz Yüksek Lisans Diploması verilir?
Bu savunma sonunda da başarısız bulunarak tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi reddedilen öğrencinin talepte bulunması halinde, tezsiz yüksek lisans programının ders kredi yükü, proje yazımı ve benzer gereklerini yerine getirmiş olmak kaydıyla kendisine tezsiz yüksek lisans diploması verilir.
İsterseniz tezsiz yüksek lisans diplomasını almak ister misin?
Tezli yüksek lisans programında derslerinizi tamamladıktan sonra tez aşamasında başarısız olursanız talep etmeniz durumunda eğer üniversite de onaylarsa aynı programın tezsiz yüksek lisans diplomasını alabilirsiniz. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ERASMUS programına sadece tez aşamasında katılabilirler.