That Hangi Durumlarda Kullanılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
That Hangi Durumlarda Kullanılır? sorusu, birçok kişinin aklına gelebilecek bir sorudur. That kelimesi, İngilizce'de "o" anlamına gelirken, hangi durumlarda kullanılır ise insanların merak ettiği bir konudur. That kelimesi, bir şeyi belirtmek için kullanılır ve genellikle bir nesneyi, bir durumu veya bir fikri ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "O araba çok hızlı." cümlesinde that kelimesi, "o araba"yı belirtmek için kullanılmıştır. That kelimesi, İngilizce dilbilgisinde sıklıkla kullanılan bir kelimedir ve doğru bir şekilde kullanıldığında cümlelerin anlamını netleştirebilir. Bu nedenle, İngilizce öğrenenlerin that hangi durumlarda kullanılır sorusuna cevap bulması önemlidir.
İçindekiler

That, İngilizce dilinde sıklıkla kullanılan bir zamirdir. "Şu" veya "o" anlamına gelir. "That" kelimesi, bir şeyi işaret etmek veya bir şey hakkında konuşmak için kullanılır. "That" kelimesi, bir nesne, bir durum veya bir fikir hakkında bilgi vermek için kullanılabilir.

That Hangi Cümlelerde Kullanılır?

"That" kelimesi, cümlelerde çeşitli şekillerde kullanılabilir. Örneğin, bir şeyi tanımlamak veya bir şey hakkında konuşmak için kullanılabilir. Ayrıca, "that" kelimesi, bir şeyin uzakta veya belirli bir yerde olduğunu ifade etmek için de kullanılabilir.

That Hangi Zamanlarda Kullanılır?

"That" kelimesi, genellikle geçmiş zaman veya şimdiki zaman cümlelerinde kullanılır. Örneğin, "I remember that day" (O günü hatırlıyorum) veya "I hope that he comes" (Umarım o gelir) gibi cümlelerde kullanılabilir. Ayrıca, gelecek zaman cümlelerinde de kullanılabilir.

That Hangi Durumlarda Kullanılmaz?

"That" kelimesi, bazı durumlarda kullanılmaz. Örneğin, "that" kelimesi, bir şeyi işaret etmek için kullanılmak istendiğinde, "this" kelimesi tercih edilebilir. Ayrıca, "that" kelimesi, bir şeyi açıklarken veya bir şey hakkında daha fazla bilgi verirken kullanılmak istendiğinde, "which" kelimesi tercih edilebilir.

That Hangi Bağlaçlarla Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı bağlaçlarla birlikte kullanılabilir. Örneğin, "so that" (böylece), "in order that" (amaca yönelik olarak) ve "provided that" (şartıyla) gibi bağlaçlarla birlikte kullanılabilir. Bu bağlaçlar, bir şart veya amaç ifade etmek için kullanılırken "that" kelimesiyle birlikte kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Kullanılır?

"That" kelimesi, birçok farklı türde cümlede kullanılabilir. Örneğin, "that" kelimesi, bir şeyi bildiren bir bildirim cümlesi veya bir şeyin olduğunu ifade eden bir açıklama cümlesi içinde kullanılabilir. Ayrıca, "that" kelimesi, bir şeyin olası bir sonucunu ifade eden bir koşul cümlesi içinde de kullanılabilir.

That Hangi Anlamda Kullanılır?

"That" kelimesi, birçok farklı anlamda kullanılabilir. Örneğin, "that" kelimesi, bir şeyi işaret etmek veya bir şey hakkında konuşmak için kullanıldığında belirli bir nesneyi veya durumu ifade eder. Ayrıca, "that" kelimesi, bir şeyin uzakta veya belirli bir yerde olduğunu ifade etmek için de kullanılabilir.

That Hangi İlişkilerde Kullanılır?

"That" kelimesi, birçok farklı ilişkiyi ifade etmek için kullanılabilir. Örneğin, bir nesne ile ilgili bir ilişkiyi ifade ederken "that" kelimesi kullanılabilir. Ayrıca, bir şeyin bir sonucunu veya nedenini ifade etmek için "that" kelimesi kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Özne Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde özne olarak kullanılabilir. Örneğin, "That is my car" (Şu benim arabam) veya "That was a great movie" (Şu harika bir film idi) gibi cümlelerde "that" kelimesi özne olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Nesne Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde nesne olarak kullanılabilir. Örneğin, "I saw that" (Şunu gördüm) veya "She likes that" (O, onu seviyor) gibi cümlelerde "that" kelimesi nesne olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Tümleç Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde tümleç olarak kullanılabilir. Örneğin, "He gave me that" (O, bana şunu verdi) veya "I need that" (Buna ihtiyacım var) gibi cümlelerde "that" kelimesi tümleç olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Yüklem Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde yüklem olarak kullanılabilir. Örneğin, "It is important that you study" (Çalışman önemlidir) veya "I think that he is right" (Onun haklı olduğunu düşünüyorum) gibi cümlelerde "that" kelimesi yüklem olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Belirteç Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde belirteç olarak kullanılabilir. Örneğin, "I am certain that he will come" (O geleceğinden eminim) veya "I am glad that you are here" (Burada olduğun için mutluyum) gibi cümlelerde "that" kelimesi belirteç olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Sıfat Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde sıfat olarak kullanılabilir. Örneğin, "That book is interesting" (Şu kitap ilginç) veya "I like that car" (O arabayı seviyorum) gibi cümlelerde "that" kelimesi sıfat olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Zarf Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde zarf olarak kullanılabilir. Örneğin, "I did it so that she would be happy" (Onun mutlu olması için yaptım) veya "He ran fast so that he could catch the bus" (Otobüsü yakalayabilmesi için hızlı koştu) gibi cümlelerde "that" kelimesi zarf olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Edat Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, genellikle cümlelerde edat olarak kullanılmaz. "That" kelimesi, genellikle zamir, sıfat, belirteç veya yüklem olarak kullanılır. Ancak, bazı durumlarda "that" kelimesi bir edat olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Ünlem Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, genellikle cümlelerde ünlem olarak kullanılmaz. "That" kelimesi, genellikle bir şeyi işaret etmek veya bir şey hakkında konuşmak için kullanılır.

That Hangi Tür Cümlelerde Bağlaç Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde bağlaç olarak kullanılabilir. Örneğin, "I know that he is coming" (Geliyor olduğunu biliyorum) veya "She said that she would be here" (Burada olacağını söyledi) gibi cümlelerde "that" kelimesi bağlaç olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde İsim Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, bazı cümlelerde isim olarak kullanılabilir. Örneğin, "I like that" (Onu seviyorum) veya "I want that" (Bunu istiyorum) gibi cümlelerde "that" kelimesi isim olarak kullanılabilir.

That Hangi Tür Cümlelerde Zamir Olarak Kullanılır?

"That" kelimesi, genellikle cümlelerde zamir olarak kullanılır. "That" kelimesi, bir şeyi işaret etmek veya bir şey hakkında konuşmak için kullanılır. Ayrıca, "that" kelimesi, bir şeyin uzakta veya belirli bir yerde olduğunu ifade etmek için de kullanılabilir.

1. Belirsiz bir şeyden bahsederken kullanılır.
2. Özne veya nesne belirtmek istemediğimiz zaman kullanırız.
3. İsim yerine geçen bir zamir olarak kullanılır.
4. Bir şeyin ne olduğunu tam olarak belirtmek istemediğimizde kullanırız.
5. Bir şeyin hangi olduğunu veya hangi kişiye ait olduğunu sormak için kullanılır.

6. Hangi renk?
7. Hangi marka?
8. Hangi tarih?
9. Hangi restoran?
10. Hangi film?

S

Buz Çiçeği Nasıl Çoğaltilir?

S

Fitre Ve Zekât Ne Kadar 2021?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar