- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -34
- Meslek
- Webmaster
The nelerden önce kullanılır?
İngilizce'de "The" kelimesinin kullanıldığı yerler
The nerelerde kullanılır nerelerde kullanılmaz?
İngilizcede "the" nerelerde kullanılmaz? İnsan isimlerinden önce kullanılmaz. The, kullanıldığı yerde o ifadeyi genelden alıp, belli bir şeye atfeden yapıdadır.
Kısaca özetlemek gerekirse: "As", "gibi" anlamındaysa ardından nesne gelir, "olarak" anlamında kullanıldıysa cümle gelir.
Has nerede kullanılır?
İngilizce'de have daha çok sahip olmak anlamında kullanılır. Eğer bir cümlede kendimizin veya başka bir kişinin bir şeye sahip olduğunu ifade etmek istiyorsak have kullanabiliriz. Have, bir fiil kategorisine girdiğinden geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanlar için kullanılabilir.
Either nasıl kullanılır?
Neither kelimesi de, hem either hem de both kelimeleri gibi iki şey kastedilerek kullanılmaktadır. Türkçe'ye 'ikisinden hiçbiri' şeklinde çevirebileceğimiz bu ifade ile ilgili örnekleri beraber inceleyelim; Neither one of them called me. ('Beni ikisinden hiçbiri aradı' / Beni ikisi de aramadı.)
A an neye göre gelir?
► İsimler sessiz bir harf ile başlıyorsa önüne (a), sesli bir harf ile başlıyorsa (an) getirilir. ► " a ve an " sadece isimlerin önüne gelir, sıfat veya fiilerin önüne kesinlikle gelmez.
The neyin önüne gelir?
Old, poor, rich gibi bazı sıfatlar, devamına isim almadan ve önüne "the" konularak kullanıldığında bir grubu işaret eder. Helping the poor is not enough, we need to change the system.
Türkçede, 'kadarıyla, kadar, olduğu kadar, -e göre, -e kadar, olabildiğince' gibi anlamlara karşılık gelen as far as yapısı, cümlede genellikle zarf görevi görmektedir. As far as kalıbı gramatik olarak hem cümle başında hem de cümle ortasında kullanılabilmektedir.
AS den sonra ne gelir?
Bu kullanımda as, olarak anlamına gelir. Bu yapıda as'den sonra isim kullanılır. When I was a student, I worked as a taxi driver. Ben öğrenciyken, taksi şöförü olarak çalıştım.