Modoratör
Yeni Üye
THY 35 madde nedir?
MADDE 35 – (1) Zamanında ödenmeyen borçların tahsiline ilişkin hususlar serbest olmayan tüketicilere ve son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere uygulanır.
Elektrik kurulu güç nerede yazar?
Nerede Bulunur? Sözleşme gücü faturanın alt satırlarında yer alır. Satış şirketine göre, faturada bulunduğu yer değişebilir. Bağlantı ya da sözleşme gücü, elektrik faturasının alt bölümünde sözleşme gücü satırında yer alır.
Dağıtım tesisi nedir?
Dağıtım tesisi nedir?
Dağıtım tesisi: İletim tesislerinin bittiği noktadan itibaren, müstakilen elektrik dağıtımı için tesis edilmiş tesis ve şebekeyi, 23. Devre dışı olma: Tesis ve/veya teçhizatın bir parçasının bakım, onarım veya bir arıza nedeniyle otomatik veya el ile devre dışı olmasını, 24.
48 3 B maddesi nedir?
48 3 B maddesi nedir?
Verilen süre içinde yükümlülüğünü yerine getirmeyen tüketiciden Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 48. maddesinin 3. fıkrasının b bendi çerçevesinde tüketici grubunun ilgili yıl kesme bağlama bedelinin 5 katı kadar kesme bağlama bedeli tahsil edilir ve elektriği kesilir.
Sayaç okuma bedeli yasal mı?
Ancak 17 Haziran 2016'da çıkarılan yeni yasa ile elektrik dağıtım ve görevli şirketlerin kayıp kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmet, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedelini tüketiciden alması hukuki altyapıya kavuşturuldu.
Elektrik kurulu güç nasıl öğrenilir?
Kurulu güç, ev veya iş yerlerine gelen elektrik faturasından öğrenilebilen bir değerdir. Zira bu fatura incelendiğinde, tüketim bilgileri kısmında genellikle ilk sırada bulunan "Kurulu Güç (kW)" kısmı kurulu gücün değerini göstermektedir.
Elektrik kurulu gücü ne demek?
Elektrik kurulu gücü ne demek?
bir tüketim biriminde kurulu ve çalışır durumda bulunan bütün elektrik aygıtlarının etiket güçlerinin toplamına kurulu güç denir. turkiye'nin 2020 yili itibariyle kurulu gucu yaklasik 94gw'tir.
Kamu kurumları elektrik güvence bedeli öder mi?
Kamu kurumları elektrik güvence bedeli öder mi?
Dolayısıyla genel bütçe kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarından güvence bedeli alınamayacaktır.
Sayaç okuma bedeli ne demek?
Perakende Satış Hizmet bedeli, elektrik abonelerinin bir ayda tükettiği toplam elektrik miktarının EPDK tarafından belirlenmiş olan PSH bedeli birim fiyatı ile çarpılarak hesaplanırken, sayaç okuma bedeli ise sayaç başına EPDK tarafından belirlenen sabit bir fiyattır.