Son Konular

Ticaret Bakan Yardımcısı Şanlıurfa'da Ekonomi Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Credits
1.238.246
white.jpg

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, esnaf ve sanatkarların gelişimi ve desteklenmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, Ticaret Bakanlığı'nın bilgiye erişimi artırmak, sorunlara çözüm üretmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla düzenlediği "Eğitim ve İstişare Toplantısı"na katıldı.

Gürcan, GAP Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman'dan katılım olduğunu belirtti. Ekonominin temel taşı olan esnaf ve sanatkarların toplumun omurgasını oluşturduğunu vurgulayan Gürcan, ülke genelinde ve il düzeyinde esnaf ve sanatkarların desteklenmesi için çalışmaların kesintisiz olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Ticaret Bakanlığı'nın yaklaşık 2 milyon 270 bin esnafa hizmet verdiğini belirten Gürcan, esnaf ve sanatkarların ihtiyaçlarına yönelik faiz indirimli kredi ve hibe desteklerinin sağlandığını açıkladı. Gürcan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası aracılığıyla 6,7 milyar TL tutarında destek kredisi sağlandığını da dile getirdi.

Ayrıca Gürcan, çimento firmalarının belli bölgelere satış yapmaması durumunda rekabet kurallarına aykırı davrandıklarını belirterek, stokçuluğa karşı ciddi yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Son olarak, esnaflara Ahi Esnaf Beratı takdim edilerek program sonlandı. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın da katıldığı etkinlik, esnaf ve sanatkarlar için önemli bir dayanışma ve destek platformu oluşturdu.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze'ye Destek Veriyoruz

Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Öğrencilere Karne Sevinci Yaşandı

1. Konular

1. 1.281.596
  2. Mesajlar

1. 1.679.805
  3. Kullanıcılar

1. 31.867
  4. Son üye

Geri
Üst Alt