Son Konular

Ticaret Bakanlığı'ndan Taşıt İlanlarında Zorunlu Yetki Doğrulaması Uygulaması

Credits
1.231.443
eids-ile-kayit-disi-otomobil-ticareti-ve-haks-18768553_amp.jpg

Ticaret Bakanlığı, taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden "yetki doğrulaması" uygulamasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu. Bu adımın amacı, sahte ilanların ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yaşanan sorunları çözmek için önemli bir adım attı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulaması getirildi. Bu adımın etkili olabilmesi için EİDS kuruldu ve taşıt ilanlarında kimlik doğrulaması zorunlu hale getirildi.

EİDS'nin ikinci aşaması olan yetki doğrulaması, 2023, 2024 ve 2025 model yılı taşıtlar için uygulanmaya başlandı. Ancak son duyuruya göre, yetki doğrulaması tüm taşıt ilanları için zorunlu hale getirildi. Bu sayede, ilanlarda sadece yetkilendirilmiş kişilerin yer alması sağlanacak.

Ticaret Bakanlığı, EİDS'in otomotiv sektöründe adil ve rekabetçi bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Yeni sistemle birlikte, otomobil alım satım işlemlerinde daha şeffaf bir süreç sağlanacak.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koyuncu, EİDS'in sektöre olumlu etkilerinden bahsederek, uygulamanın kayıt dışı ticareti engellemesi ve sektörde denetlenebilirliği artırması konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu uygulamanın sektördeki haksız rekabeti ortadan kaldıracağını vurguladı.

Sakarya'da Cipin Çarptığı Kadın Hayatını Kaybetti

İsrail Savunma Bakanı'ndan Hizbullah'a Sert Uyarı

Benzer Konular

TİCARET Bakanlığı, 16 Haziran itibarıyla, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) yetki doğrulama uygulamasının tüm taşıt ilanlarında zorunlu hale getirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, elektronik ortamda hizmet sunan ilan platformlarında kimliği belli olmayan üyelikler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
İzmir'de ikinci el araç alım satımı yapan esnaflar, taşıt ilanlarında zorunlu hale getirilen 'yetki belgesi' uygulamasından oldukça memnun. Böylece araç alım satım işlemlerinde sıkça karşılaşılan dolandırıcılık olaylarının son bulacağı belirtiliyor. Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Ticaret Bakanlığı, tüketicinin korunması ile alım satım işlemlerinin sağlıklı ilerlemesi için başlatılan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) uygulamasını 7 Nisan itibarıyla satılık işyeri ilanlarında zorunlu hale getirecek. İkinci el taşıt ilanlarında da yetki doğrulama uygulaması 7 Nisan...
Cevaplar
1
Görüntüleme
15
İnternetteki taşıt ilanlarında yeni dönem: Bakanlıktan izin almak gerekecek Ticaret Bakanlığı tarafından taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden "yetki doğrulaması" uygulaması bugün itibarıyla devreye alındı. Ticaret Bakanlığı, taşıt ilanlarında güvenliği artırmak...
Cevaplar
1
Görüntüleme
19
**İZMİR'DE TAŞIT İLANLARINDA YENİ DÜZENLEME: 'YETKİ BELGESİ' ZORUNLULUĞU** İzmir'deki ikinci el otomobil sektöründe faaliyet gösteren esnaf, taşıt ilanlarında artık zorunlu hale getirilen 'yetki belgesi' uygulamasından oldukça memnun. Bu düzenleme sayesinde araç alım satım işlemlerinde sıkça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  1. Konular

1. 1.281.193
  2. Mesajlar

1. 1.678.894
  3. Kullanıcılar

1. 31.787
  4. Son üye

Geri