haberci
Efsanevi Üye

Ticaret Bakanlığı, taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden "yetki doğrulaması" uygulamasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu. Bu adımın amacı, sahte ilanların ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek.
Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yaşanan sorunları çözmek için önemli bir adım attı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulaması getirildi. Bu adımın etkili olabilmesi için EİDS kuruldu ve taşıt ilanlarında kimlik doğrulaması zorunlu hale getirildi.
EİDS'nin ikinci aşaması olan yetki doğrulaması, 2023, 2024 ve 2025 model yılı taşıtlar için uygulanmaya başlandı. Ancak son duyuruya göre, yetki doğrulaması tüm taşıt ilanları için zorunlu hale getirildi. Bu sayede, ilanlarda sadece yetkilendirilmiş kişilerin yer alması sağlanacak.
Ticaret Bakanlığı, EİDS'in otomotiv sektöründe adil ve rekabetçi bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Yeni sistemle birlikte, otomobil alım satım işlemlerinde daha şeffaf bir süreç sağlanacak.
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koyuncu, EİDS'in sektöre olumlu etkilerinden bahsederek, uygulamanın kayıt dışı ticareti engellemesi ve sektörde denetlenebilirliği artırması konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu uygulamanın sektördeki haksız rekabeti ortadan kaldıracağını vurguladı.