Ticari araclarda hangi belgeler gerekli?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Coin
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Ticari araçlarda hangi belgeler gerekli?​

K Yetki Belgesi, SRC Belgesi, Psikoteknik Raporu’na sahip sürücü ve şirketler, yük taşımacılığında yasal prosedürü tamamlamış ve güvenle yola çıkabilecek demektir. Tescil belgesinde yani ruhsatta kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve yük taşımak için kullanılan tüm araçların K Yetki Belgesi alması şarttır.

Uluslararası bir taşımada araçta hangi belgeler bulunur?​

Araca ait belgeler: Tako, Tüv Belgesi (bu ayrı belge tako firmaları bu uygunluğu verir), Euro 5/6 ya da hangi sınıfta olduğunu gösterir belge, L belgesi, Taşıt belgesi “C” yetki belgesi, Yeşil Sigorta, Geçerli araç muayenesi, TIR karnesi kullanacaksa uygunluk belgesi (bunların muayenesi geçerli tarihleri olmak zorunda) …
Yetki belgeleri nelerdir?​
Yetki belgesi Türleri, Yetki Belgesi Nasıl Alınır?
- A1 Yetki Belgesi A1 Belgesi Otomobille Uluslararası Yolcu Taşımacılığı
- A2 Yetki Belgesi A2 Belgesi Otomobille Uluslararası Yolcu Taşımacılığı
- B1 Yetki Belgesi B1 Belgesi Otobüsle Uluslararası ve Yurtiçi Tarifeli Yolcu Taşımacılığı

C 2 yetki belgesi nedir?​

C 2 yetki belgesi nedir?
C2 yetki belgesi, uluslararası ve yurtiçi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

Doblo kullanmak için SRC belgesi gerekli mi?​

Doblo kullanmak için SRC belgesi gerekli mi?
Firmanıza kayıtlı, her türlü kamyon, kamyonet, minibüs (Doblo,Citroen,Fiorino,Kango,Ducato vb. araçların tamamı) kullanan çalışanlara, SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması yasa gereği zorunlu kılındı.

Doblo için K Belgesi gerekir mi?​

20. ŞAHSIM ADINA FİAT DOBLO TÜRÜ BİR ARAÇ SATIN ALDIM YETKİ BELGESİ ALMALIMIYIM? Aracın içine koyacağınız yük-eşya veya yolcuyu ticari bir maksatla taşımadığınız sürece hiçbir yetki belgesi almamıza gerek yok.

Uluslararası taşımacılık hangi belge?​

Sadece yurt içi taşımacılığı için SRC4 Belgesi, Hem yurt içi hem de uluslararası yük taşımacılığı için SRC3 Belgesi alınması gerekir.
Yetki belgesi hangi araçlar için?​
Şirket adına veya vergi levhası olan bir kişi adına alınan her türlü ticari araç için ve aracı kullanacak sürücüler için yetki belgesi alınması zorunludur.

C2 Belgesi hangi araçları kullanır?​

C2 Belgesi hangi araçları kullanır?
– C2 Yetki belgesi sahipleri özmal taşıtları ile sahibi oldukları özmal taşıt sayısının yarısını geçmemek üzere ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş sözleşmeli taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler.

SRC belgesi kimlere verilmez?​

SRC belgesi kimlere verilmez?
Kimler SRC Belgesi Alamaz? Uygun aracı kullanma için ehliyet sahibi olmayanlar belgeyi alamaz. Ehliyete sahip olduktan sonra başvuruda bulunabilirler. 66 yaşını dolduran ve 66 yaşından gün alan kişilere bu belge verilmez. 65 yaşından önce alınmış olan belge varsa, yaş dolumu sonrasında belge geçerliliğini yitirir.

Fiat Doblo kantara girmek zorunda mı?​

Karar metnini de paylaşan Özdemirci “Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak.

Hususi kamyonet K belgesi şart mı?​

CEVAP: K2 Belgesi kapsamına giren araçlarda ticari şartı aranmaz, ihtiyaridir. Hususi veya ticari yazabilir, aracın ruhsatında cinsi yazan yerde “kamyonet” veya “kamyon” açıklamasının bulunması, yük taşımaya mahsus ve firmaya kayıtlı olması aracın K2 Yetki Belgesi kapsamına girmesi için yeterlidir.
 

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Forum Coin
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Ticari araçlarla ilgili belgeler konusunda detaylı bilgi vermek isterim:

1. **K Yetki Belgesi:** Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve yük taşımacılığı için kullanılan araçların bu belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

2. **SRC Belgesi:** Firmanıza kayıtlı her türlü kamyon, kamyonet, minibüs vb. araçları kullanan çalışanlar için alınması yasal zorunluluktur.

3. **Psikoteknik Raporu:** Sürücülerin psikolojik ve fiziksel uygunluklarını belirten rapordur.

4. **TAKO Belgesi:** Taşıt Aracı Kayıt Belgesi, ticari taşımacılıkta aracın kaydını ve niteliklerini gösteren belgedir.

5. **TÜV Belgesi:** Aracın teknik uygunluğunu gösteren belgedir.

6. **Euro 5/6 Belgesi:** Aracın hangi emisyon standartlarına uygun olduğunu belirten belgedir.

7. **L Belgesi:** Araç tescil plakasıdır.

8. **Ulusal ve Uluslararası Taşımacılık İçin SRC Belgesi:** Yurt içi için SRC4, Uluslararası ve yurt içi için SRC3 belgesi gereklidir.

9. **Geçerli Arıza Muayenesi:** Aracın güvenli bir şekilde taşımacılık yapabileceğini gösteren belgedir.

10. **C2 Yetki Belgesi:** Eşya taşımacılığı yapacak ticari araç sahiplerine verilen belgedir.

Bu belgeler araçların yasal olarak taşımacılık yapabilmesi için gereklidir. Belirli durumlar ve taşımacılık türlerine göre farklı belgeler de gerekebilir. Doğru belgelere sahip olmak, hem güvenliği sağlamak hem de yasal prosedürleri tamamlamak açısından önemlidir.
 
Üst Alt