Son Konular

TİGEM Genel Müdüründen: Bağımsızlığımızın Temeli Olan Tohumların Önemi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.759
white.jpg

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Konya'daki Gözlü Tarım İşletmesi'nde düzenlenen 'Çeşit Tanıtım ve Tarla Günü' etkinliğinde bir araya geldi. TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, kaliteli tohum ve damızlığın önemine vurgu yaparak, "Üretimde en büyük etken sertifikalı tohumluk ve üstün nitelikli damızlıklardır. Sertifikalı tohumlar yüzde 25'e varan verim artışı sağlayabilir. Bu artış, tek bir çiftçinin değil, ülke genelindeki tarımın verimliliğini önemli ölçüde etkiler" dedi.

Gıda güvenliği açısından Türk tohumunun bağımsızlığının önemine değinen Gezginç, "Toprağımızın verimliliğini artırmak ve en iyi verimi elde etmek, milli güvenlik meselemizdir. Tohumlar, bir ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Türk tohumculuğu, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir ve hatta 2024 hedefleri doğrultusunda 117 ülkeye ihracat yapacak seviyeye gelmiştir. Gıda güvenliği, teknoloji ve bilimin ışığında verdiğimiz bağımsızlık mücadelesidir" şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında Gözlü Tarım İşletmesi'nin tarım arazileri incelendi ve verimlilik üzerine değerlendirmeler yapıldı. TİGEM'in AR-GE çalışmaları ve teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiği üretimler, tarımsal alandaki bağımsızlık mücadelesinde önemli bir role sahip. Bu çalışmalarla Türkiye'nin tarımsal üretim kapasitesi ve gıda güvenliği hedeflerine katkı sağlanmaktadır.

Bursa'da Hızla Sönen Orman Yangınına Anında Müdahale Edildi