haberci
Efsanevi Üye

Kırgızistan'da 'Patlama Sonrası Olay Yeri İnceleme Kursu' düzenlendi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Kriminal Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Patlama Sonrası Olay Yeri İnceleme Kursu', 16-20 Haziran 2025 tarihleri arasında Kırgızistan'da düzenlendi. Kurs, Kırgızistan İç Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 19 rütbeli personele yönelik olarak gerçekleştirildi.
Eğitim programı kapsamında, olay yeri incelemesinin amaçları, yöntemleri ve teknikleri detaylı bir şekilde katılımcılara aktarıldı. Katılımcılara ayrıca adli fotoğrafçılık, parmak izi ve iz tespiti, biyolojik ve kimyasal inceleme yöntemleri ile patlayıcı madde olaylarında olay yerinin analizine ilişkin teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. 5 gün süren kapsamlı eğitim programının sonunda düzenlenen törende kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
TİKA'nın desteklediği bu program, Kırgızistan güvenlik birimlerinin teknik kapasitesini artırmayı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu eğitim programı sayesinde, iki ülke arasındaki iş birliği daha da güçlenmiş olacak.