<
Modoratör
Yeni Üye
Tıp okuyanlar yüksek lisans yapabilir mi?
Yükseköğretim kurumlarımız bünyesinde yer alan Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner gibi Fakültelerin lisans öğrenim sürelerinin en az 5 yıl (10 yarıyıl) olması nedeniyle söz konusu fakülte mezunlarının görmüş oldukları öğrenim Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2/b maddesinde yer alan hazırlık sınıfları hariç en …
Tıp yüksek lisans kaç yıl sürer?
Tıp yüksek lisans kaç yıl sürer?
Tıp Eğitimi Yüksek Lisans Programı iki öğretim yılı (dört yarı yıl) sürmektedir. Program, lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 21 krediden (120 AKTS) az olmamak koşuluyla, özel konular dersi ile tez çalışmasından oluşur. Derslerden başarılı olmak için en az B3 düzeyinde not alınmalıdır.
Uzman Doktor Yüksek Lisans mezunu mu?
evet akademik karşılığı budur. tıp fakültesi mezunu olunca yükseklisans seviyesinde olunuyor. hatta dahiliye, genel cerrahi, kardiyoloji vb. gibi bi ihtisas alanında uzman dr. olunca doktora seviyesinde olunuyor. üniversitelerde yar. doç. kadrosu alınabiliyor.
Uzman doktor ne mezunu?
Uzman doktor ne mezunu?
Görüldüğü gibi yapılmak istenen bilim insanı yetiştirmektir, başka bir şey değil. Tıpta uzmanlık eğitimi ise tıbbın klinik dallarında yapılan ve bir konuda uzmanlaşma ile sonuçlanan dört veya beş yıllık bir süreçtir. Bu eğitimi tamamlayanlar uzman doktor/operatör doktor unvanını alırlar.
Uzmanlık mı doktora mı?
Doktora eğitimi aslında bilimsel çalışmaların yapıl- dığı, daha çok teorik bir eğitimdir. Uzmanlık eğitimi ise uzmanlık dalının gerektirdiği bütün teorik ve pra- tik uygulamaları kapsayan bir eğitimdir.
Uzman doktor doktora yapmış sayılır mı?
Uzman doktor doktora yapmış sayılır mı?
Dünyada yapılabilecek en yüksek eğitime doktora, alınabilecek en yüksek bilimsel unvan da "Doktor" (PhD) olarak kabul edilir. Doktorasını yapmış olan herkes o alanda eşit yeterliliktedir; doçent, profesör olmak sadece kadro sorunudur, o kadar. Bu eğitimi tamamlayanlar uzman doktor/operatör doktor unvanını alırlar.