Tip Sertifikası ne demek?
Bir tip belgesi anlamına uçuş kabiliyetini üretim tasarımına göre (uçağın belli bir kategorisinin tip tasarım ). Seri üretime yönelik yeni tipteki hava aracının ulusal hava yasası tarafından belirlenen geçerli uçuşa elverişlilik şartlarına uygun olduğunu teyit eder .
SHT 21 ne demek?
Hava Aracı ve İlgili Ürün, Parça ve Cihazın Uçuşa Elverişlilik ve Çevresel Sertifikasyonu Yönetmeliği (SHY-21) Hava Aracı ve İlgili Ürün, Parça ve Cihazın Uçuşa Elverişlilik ve Çevresel Sertifikasyonu Talimatı (SHT-21)
CS 25 nedir?
CS 25 nedir?
CS 25 uçuşa elverişlilik standardı genellikle taşımacılık amacıyla kullanılan büyük uçakların sertifikasyonu için uyum gösterilmesi gereken gereksinimleri içermektedir.
Tip belgesi nasıl alınır?
Tip belgesi nasıl alınır?
Belgelendirme Müdürlüğü tarafından incelenen başvuru ve rapor olumlu değerlendirilirse Tip Onay Belgesi düzenlenir. 6. Tip Onay Belgesi almak için nasıl başvurabilirim? Başvurular elektronik ortamda e-imza ile yapılmaktadır. basvurupotal.tse.org.tr adresinden firma adına yetkili kişi tarafından hesap oluşturulur.
Tip onay belgesi ne işe yarar?
Tip onay belgesi, araçların karayolunda tescili için güvenlik şartlarının ve gereksinimlerinin karşılandığını belirten resmî belgedir. Bu belge kategori M, N, L, O araçlara verilen belgenin genel tanımlamasıdır. Dolayısı ile O1, O2, O3, O4 belgesi demek aynı zamanda tip onay belgesi demektir.
SHT neyin kısaltması?
(Special Weapons And Tactics): Türkçe olarak özel silahlar ve taktikler kelimelerinin kısaltmasıdır.
SHT m nedir?
SHT m nedir?
Sürekli uçuşa elverişlilik: (SHT-M) Hava aracının, işletim ömründeki herhangi bir zamanda yürürlükteki uçuşa elverişlilik gerekliliklerine uygun ve emniyetli işletim için elverişli bir durumda olmasını sağlayan süreçlerdir.
CS e nedir?
CS e nedir?
CS-E nedir? Hava araçlarında kullanılan piston ve türbin motorların teknik ve operasyonel gerekliliklerini içeren sertifikasyon şartnamesidir.
Havacılıkta CS ne demek?
Ürünlerin (Hava aracı, motor ve pervane) tasarımlarının ilgili sertifikasyon şartnamelerine (Certification Specifications) uygunluğunun denetlenerek onaylanması işlemine ürün tip sertifikasyonu denilmektedir.
Tip onayı belgesi nedir?
1.Tip Onayı Nedir? TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan tekerlekli araçlar ile bu araçlarda kullanılan bazı Aksamların, Yönetmelikler (Direktifler) ve Teknik Düzenlemelere (Regülasyonlar) göre uygunluğunun onaylanmasına denir.
01 tip Onay Belgesi nasıl alınır?
01 tip Onay Belgesi nasıl alınır?
Tip onay belgesi alabilmek için öncelikle şirketinizin ISO 9001 belgesinin olması gerekmektedir. Uzmanlarımız bu husus da sizlere destek olacaklar. Sonrasında şirketinizin bulunduğu adreste uzmanlarımız AB/2018/858 yönetmeliğine uygun olarak aracı ve sistemi inceleyerek "O belgesi" başvuru sürecinizi başlatacaklar.
Tip onay belgesini kim verir?
Tip onay belgesini kim verir?
Türk Loydu tarafından düzenlenen Tip Onayı Belgesi, bu ürünün, üretici tarafından uygulanan Kalite Yönetim Sistemi garantisi altında bulunan üretim şartlarının değişmemesi koşuluyla, ürüne ait isteklerin yerine getirileceğini ifade eder.