Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Tirit etmek ne demek?

Cek sartlari nelerdir?

Laboratuvarda kullanilan isitici cihazlar nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 83
Çözümler 4
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.207
Çözümler
4
Tepkime puanı
361
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

Tirit etmek ne demek?

Et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan yemek.
Tirit yemeğinin diğer adı nedir?
Samsun kaz tiridi Samsun yöresinin en meşhur yemeği kaz etiyle yapılan Kaz Ekmeği'dir. Mahallî olarak tirit denir.

Tirit hangi etten yapılır?

Yaklaşık 12 saat ateşte pişen kuzu eti, kemik suyu, lavaş ekmek ve tercihe göre yoğurt ile sarımsak ilave edilerek tüketilen bu lezzet, soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünüldüğü için ilgi görüyor.
Tirit kebabı hangi etten yapılır?
Tirit yemeği kuzu kuşbaşı ile yapılabildiği gibi dana kuşbaşı veya kemikli etle de yapılabilir. Kuzu eti dışındaki etlerle yapıldığında etin yumuşama süresi daha uzun olacaktır.

Tirit nasıl yapılır öğrenmek istiyorum?

TİRİT NASIL YAPILIR? Düdüklü tencere içerisine kuşbaşından biraz daha büyük etleri doğrayın ve 2 su bardağı su ekleyin. Tuz, karabiber ve defne yaprağı attıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 30-40 dakika arasında bir süre pişirin. Etlerin lif lif ayrılarak kıvama gelmesine dikkat edin.
Tirit pilavı nasıl yapılır?
Tiridi İçin Pilavı için 1 soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve tereyağını alın ve soğanı kavurun.Soğan kavrulduktan sonra 2 su bardağı bulguru alın ve kavurun.Üzerine sıcak su ilave edin ve bulgur pilavını pişirin. Tiriti için bir karıştırma kabına 3 su bardağı unu alun.

Tiridine Bandım tirit ne demek?

Konya tirit nedir?
Konya'da en sevilen yemeklerden birisi de Tirit'tir. Konya Usulü Tirit Tarifi (5 kişilik): Yarım kilo kuzu eti, yarım kilo yoğurt, 2 soğan, 1 demet maydanoz, 1 kurutulmuş ekmek, 2 kaşık tereyağı, 2 defne yaprağı, 5 diş sarımsak, tuz, karabiber, süslemek için biber, domates.

Tamtak tiridi hangi yöreye ait?

Tamtak tiridi de ankara yöresine ait lezzettir.
Zonguldak tiridi nasıl yapılır?
Nursel'in Mutfağı'nda Zonguldak'ın lezzetlerinden "Tavuklu Tirit" tarifi verildi. Tavuk, içine ikiye bölünmüş kuru soğan, yarım limon, tuz ve 3 su bardağı kadar su koyulduktan sonra düdüklü tencerede pişirilir. Haşlanan tavuk çıkartılarak didilir. Hamuru için, yumurtalar, süt, su, tuz karıştırılır.

Haşlama etten tirit nasıl yapılır?

Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşından daha iri doğranmış dana etlerini düdüklü tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
- Tuz, karabiber, defne yaprağını da atıp kapağını kapatın ve 30-40 dakika arası, etler lif lif ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin.
Evde etli tirit nasıl yapılır?
Etli Tirit Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye etleri yıkayıp, dana eti, tuz, tane karabiberleri ve üzerini geçinceye kadar su koyup, kapağını kapatıp, kaynatın.
- Ara sıra üzerinde biriken kefini almayı unutmayın.
- Etleri ve suyunu süzüp ayırın.
- Bir fırın tepsisine tırnaklı pideyi kuşbaşı doğrayın.

Konya'nın meşhur tiriti nasıl yapılır?

Konya Usulü Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 300 gr kuşbaşı kuzu etimize su ekleyip düdüklüde pişiriyoruz.
- Etlerimiz pişerken bir yandan soğanımızı piyazlık doğruyoruz ve üzerine sumak ekleyerek karıştırıp bir kenara alıyoruz.
- Ardından domatesimizi de minik minik doğrayıp onu da kenara alıyoruz.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri