Tırnak Pide

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Annemin Elinden Enfes Bir Menü

T

Mantılı Yoğurt Çorbası

<
T

theking

Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt

Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gereçleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz 4 ya da 5 bezeye ayırıp tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
Üzeri için yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp mayalanan hamurların üzerine koyuyoruz.
Elimizle sosu yayarak evvel yuvarlak hal veriyoruz.
Parmak uçlarımızla bastırarak evvel üst sonra yana gerçek bastırıp pide biçimini veriyoruz, (şekil verirken sos üzerinde olucak )
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Annemin Elinden Enfes Bir Menü

T

Mantılı Yoğurt Çorbası

Geri
Üst Alt