<
T
theking
Tirşik Kahramanmaraş Tirşik Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 bağ tirşik otu
1 su bardağı nohut
1 su bardağı döğme
1 kase Kahramanmaraş tarhanası
2 kase yoğurt
Bir büyük tencere yarısı su
1 buçuk su bardağı un
Biraz tuz
Tirşik Kahramanmaraş Tirşik Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: Birinci süreç çorbayı pişirmeden bir gün öncesinden akşam mayalama süreci yapacağız.
Öncelikle büyük tencerenin yarısına kadar su ek edip ocağa kaynamak üzere koyalım.
Bir bıçak yardımıyla doğrama tahtasında tirşik otlarını ince ince doğrayalım.
Tenceredeki su kaynayınca ocaktan alalım. Tezgah üzerine alalım.
Derin kapta tirşik otlarını yıkayıp süzgeçten geçirelim temizlendiğine dikkat edelim. Yıkama sürecini 2 sefer yapalım.
İlk sıcaklığı geçen tenceredeki suya tirşik otlarını koyalım.
Dikkat etmemiz gereken öge su soğuk olmayacak. Serçe parmağınızı hafif yakacak formda ılık olmalı.
Kahramanmaras tarhanasını da koyalım.
Döğmemizi koyalım.
Nohut (haşlanmış varsa pişirirken kaynayınca koyabiliriz. ) haşlanmış yoksa bir 1 su b. Nohutu da koyalım.
2 kase yoğurdu derin bi kasede az az tirşik suyundan çomça yardımıyla yoğurda katarak karıştıralım.
Koyu bi ayran üzere ve yoğurdun ılımasına yardımcı olur. Bu karışımı da tencereye ek edelim tencereyi karıştırarak.
Unu da elimizle tenceredeki suya ek ederek yüzeyine serpelim üzerinde kalsın.
Tencerenin kapağını kapatıp bir sofra ile saralım. Sabaha kadar bu formda mayalansın.
Ertesi gün sabah kahvaltı öncesi dilerseniz kahvaltı sonrası pişirme sürecine başlayabilirsiniz.
Sofradan çıkartıp kapağını açıp ocağın üzerine koyalım.
Karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynayana kadar karıştırma sürecini bırakmayalım ki kesilmesin.
1 saate yakın kaynar. Dilerseniz ocağın büyük gözünde daha çabuk kaynamaya başlar.
Tuzunu az az ek edin daha sonra da bakın az olursa sonra ekleyebilirsiniz.
15-20 dk kısık ateşte kıvam alsın. Dikkat edelim ne çok koyu ne de duru bi çorba olmamalı.
Kıvam alınca ve girdik otunun piştiğinden emin olalım. Ve ocağı kapatalım. Kaseye koyup afiyetle içelim. Deneyenlere afiyet olsun. Sevgiler hürmetler
Daha sonra görüntülü da paylaşırım.
Tirşik Kahramanmaraş Tirşik Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 bağ tirşik otu
1 su bardağı nohut
1 su bardağı döğme
1 kase Kahramanmaraş tarhanası
2 kase yoğurt
Bir büyük tencere yarısı su
1 buçuk su bardağı un
Biraz tuz
Tirşik Kahramanmaraş Tirşik Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: Birinci süreç çorbayı pişirmeden bir gün öncesinden akşam mayalama süreci yapacağız.
Öncelikle büyük tencerenin yarısına kadar su ek edip ocağa kaynamak üzere koyalım.
Bir bıçak yardımıyla doğrama tahtasında tirşik otlarını ince ince doğrayalım.
Tenceredeki su kaynayınca ocaktan alalım. Tezgah üzerine alalım.
Derin kapta tirşik otlarını yıkayıp süzgeçten geçirelim temizlendiğine dikkat edelim. Yıkama sürecini 2 sefer yapalım.
İlk sıcaklığı geçen tenceredeki suya tirşik otlarını koyalım.
Dikkat etmemiz gereken öge su soğuk olmayacak. Serçe parmağınızı hafif yakacak formda ılık olmalı.
Kahramanmaras tarhanasını da koyalım.
Döğmemizi koyalım.
Nohut (haşlanmış varsa pişirirken kaynayınca koyabiliriz. ) haşlanmış yoksa bir 1 su b. Nohutu da koyalım.
2 kase yoğurdu derin bi kasede az az tirşik suyundan çomça yardımıyla yoğurda katarak karıştıralım.
Koyu bi ayran üzere ve yoğurdun ılımasına yardımcı olur. Bu karışımı da tencereye ek edelim tencereyi karıştırarak.
Unu da elimizle tenceredeki suya ek ederek yüzeyine serpelim üzerinde kalsın.
Tencerenin kapağını kapatıp bir sofra ile saralım. Sabaha kadar bu formda mayalansın.
Ertesi gün sabah kahvaltı öncesi dilerseniz kahvaltı sonrası pişirme sürecine başlayabilirsiniz.
Sofradan çıkartıp kapağını açıp ocağın üzerine koyalım.
Karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynayana kadar karıştırma sürecini bırakmayalım ki kesilmesin.
1 saate yakın kaynar. Dilerseniz ocağın büyük gözünde daha çabuk kaynamaya başlar.
Tuzunu az az ek edin daha sonra da bakın az olursa sonra ekleyebilirsiniz.
15-20 dk kısık ateşte kıvam alsın. Dikkat edelim ne çok koyu ne de duru bi çorba olmamalı.
Kıvam alınca ve girdik otunun piştiğinden emin olalım. Ve ocağı kapatalım. Kaseye koyup afiyetle içelim. Deneyenlere afiyet olsun. Sevgiler hürmetler
Daha sonra görüntülü da paylaşırım.
Tirşik Kahramanmaraş Tirşik Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı