Son Konular

TKY ozellikleri nelerdir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

TKY özellikleri nelerdir?

TKY'nin TEMEL İLKELERİ
- Liderlik.
- Müşteri Odaklılık.
- Herkesin Katılımı Ve İletişim.
- Sürekli İyileştirme "Kaızen"
- Hedeflerle Ve Verilerle Yönetim.
- Süreç Yönetimi.
- Önlemeye Dönük Yaklaşım.
- Sürekli Eğitim Ve Öğrenen Organizasyon.

TKY nedir ilkeleri nelerdir?

TKY nedir ilkeleri nelerdir?
Toplam kalite yönetimi ya da kısaca TKY; müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılan insan, iş, ürün ve/veya hizmet kalite gereksinimlerinin, sistematik bir yaklaşımla ve tüm çalışanların katkıları ile sağlanmasıdır. TKY'nin tam anlamıyla 1950 yıllarında Japonlar tarafından uygulandığı söylenebilir.

TKY nedir unsurları nelerdir?

Toplam Kalite Yönetimin Öğeleri Toplam Kalite Yönetiminin başlıca öğeleri; müşteri odaklılık, sürekli gelişme, tam katılım, önce insan anlayışı, üst yönetiminin liderliği ve sorumluluğudur.

Kalite kavramının temel özellikleri nelerdir?

Kalite kavramının temel özellikleri nelerdir?
Kalitenin Boyutları
- Performans.
- Özellikler.
- Güvenilirlik.
- Uygunluk.
- Dayanıklılık.
- Hizmet Görme Yeteneği.
- Estetik.
- Algılanan Kalite.

TKY modeli nedir?

TKY, müşteri beklentilerini her şeyin üzerinde tutan ve müşteri tarafından tanımlanan kaliteyi, tüm faaliyetlerinin yürütülmesi sırasında ürün veya hizmet bünyesinde oluşturan bir yönetim biçimidir.

Toplam kalite yönetiminin aşamaları nelerdir?

Toplam kalite yönetiminin aşamaları nelerdir?
Toplam Kalite Yönetimini benimseme aşamaları şöyle sıralanabilir: 1- TKY nin temellerinin öğrenilmesi, 2- Misyon ve Vizyonun geliştirilmesi, 3- Hedeflerin ve amaçların belirlenmesi, 4- Kalite kültürünün oluşturulması, 5- Müşteri istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, 6- Kritik süreçlerin belirlenmesi.

TKY yaklaşımında en önemli etken nedir?

Kalite Planlaması Sistematik planlama, TKY' nin en temel özelliğidir.

Kalite yönetim felsefesi nedir?

Kalite yönetim felsefesi nedir?
™ TKY'nin felsefesi sürekli gelişme ve müşteri memnuniyetine dayanmaktadır. Sürekli gelişme anlayışı mükemmellik arayışı ve sıfır hata yaklaşımının temelidir. TKY'de müşteri memnuniyetinin sağlanmasının koşulunun, üstün kaliteli mal ve hizmetlerle ve kaliteli bir yönetim ile sağlanabileceği kabul edilmektedir.

TKY'nin temel ilkeleri arasında liderlik, müşteri odaklılık, herkesin katılımı ve iletişim, sürekli iyileştirme (Kaizen), hedeflerle ve verilerle yönetim, süreç yönetimi, önlemeye dönük yaklaşım, sürekli eğitim ve öğrenen organizasyon gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu ilkeler, Toplam Kalite Yönetimi'nin (TKY) uygulanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

TKY veya Toplam Kalite Yönetimi, müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için insan, iş, ürün ve/veya hizmet kalite gereksinimlerinin tüm çalışanların katkılarıyla sistematik bir yaklaşımla sağlanmasıdır. Japonlar tarafından 1950'li yıllarda uygulanmaya başlanan TKY, müşteri beklentilerini en ön planda tutar ve ürün veya hizmetin kalitesini müşteri tarafından tanımlanan seviyede sağlamayı hedefler.

Toplam Kalite Yönetiminin unsurları arasında müşteri odaklılık, sürekli gelişme, tam katılım, önce insan anlayışı, üst yönetimin liderliği ve sorumluluğu gibi başlıklar bulunmaktadır. Bu unsurlar TKY'nin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için önemlidir.

TKY modeli, müşteri beklentilerini en ön planda tutan ve müşteri tarafından tanımlanan kalite standardını tüm faaliyetler sırasında sağlayan bir yönetim biçimidir. Bu model, müşteri memnuniyetini merkeze alır ve sürekli gelişmeyi destekler.

Toplam kalite yönetiminin aşamaları arasında TKY'nin temellerinin öğrenilmesi, misyon ve vizyonun geliştirilmesi, hedeflerin ve amaçların belirlenmesi, kalite kültürünün oluşturulması, müşteri istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, kritik süreçlerin belirlenmesi gibi adımlar yer almaktadır. Bu aşamalar TKY'nin sistematik bir şekilde uygulanmasını sağlar.

TKY yaklaşımında en önemli etken kalite planlamasıdır. Sistematik planlama, TKY'nin temel özelliklerinden biridir ve başarılı bir kalite yönetimi için kritik öneme sahiptir.

Kalite yönetim felsefesi ise sürekli gelişme ve müşteri memnuniyetine dayanmaktadır. Sürekli gelişme anlayışı, mükemmellik arayışı ve sıfır hata yaklaşımının temelidir. TKY'de müşteri memnuniyetinin sağlanmasının üstün kaliteli mal ve hizmetlerle ve kaliteli bir yönetim ile gerçekleşebileceği kabul edilmektedir. Bu felsefe, sürdürülebilir başarı ve müşteri odaklılık anlayışıyla yakından ilişkilidir.

Erzurum Ataturk Universitesi Arastirma Hastanesi kac yatakli?

Arac kiralamanin avantajlari nelerdir?

1. Konular

1. 1.281.548
  2. Mesajlar

1. 1.679.527
  3. Kullanıcılar

1. 31.825
  4. Son üye

Geri
Üst Alt