Modoratör
Efsanevi Üye
Toplumsal değişimde öğretmenin rolü nedir?
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.
Öğretmen yedek subay olur mu?
Öğretmen yedek subay olur mu?
b. Millî Eğitim Bakanlığınca öğretmenlik mesleğini fiilen icra edenler arasından yedek subay öğretmen statüsünde silahaltına alınması teklif edilenler, yedek subay öğretmen aday adayı statüsünde sınıflandırmaya tabi tutularak temel askerlik eğitimine sevk edilir.
Öğretmen Yeterliligi nedir?
Öğretmen yeterlikleri, öğretmenlerin "öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirebilmek için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve tutumlar" olarak tanımlanmaktadır.
Eğitim toplumda değişmeleri sağlamak için bir araç olarak kullanılmalı mıdır?
Eğitim toplumda değişmeleri sağlamak için bir araç olarak kullanılmalı mıdır?
Eğitimin toplumsal değişmeye yönelik, devam ettirici, yaratıcı, hızlandırıcı işlevleri bulunmaktadır. Eğitim, aslında, önemli bir değişme aracıdır.
Yedek subay öğretmen ne oluyor?
askerlik hizmetini * tsk bünyesinde, bağlı bulunduğu kışlanın belirlediği 18-22 günlük süreçler arasında değişen yedek subay acemilik egitiminin ardından kalkınmada öncelikli illerde bir eğitim-öğretim yılı süresince geçici görevlendirilerek yerine getiren ve yd. sb. maaşı alan öğretmenlere verilen ünvan.
Yedek subay öğretmenlik hizmet süresinden sayılır mı?
Yedek subay öğretmenlik hizmet süresinden sayılır mı?
Askerlik görevini yedek subay olarak yapmış öğretmenlerin askerde geçirdikleri süreleri hiçbir şekilde zorunlu hizmete dahil edilemez.
Öğretmenlik mesleki yeterlilik nedir?
Yeterlik: Bir meslek alanına özgü görevlerin yapılabilmesi için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve tutumlara sahip olma durumudur. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli biçimde yerine getirebilmek için sahip olunması gereken genel bilgi, beceri ve tutumlardır.
Öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri nelerdir?
Öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri nelerdir?
Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri
- Öğrencilere Değer Verme, Anlama ve Saygı Gösterme.
- Öğrencilerin, Öğrenebileceğine ve Başaracağına İnanma.
- Ulusal ve Evrensel Değerlere Önem Verme.
- 4.Öz Değerlendirme Yapma.
- Kişisel Gelişimi Sağlama.
- Meslekî Gelişmeleri İzleme ve Katkı Sağlama.