Toprak Koruma rölesi nedir?
Toprak Kaçak Akım Rölesi nemlenmiş, üzerine su dökülmüş ya da suya düşmüş olması dolayısıyla elektrik kaçağı yapan cihazlarda, sigortanın atmasını sağlayacak kadar yüksek olmayan ancak bireyler için tehlikeli elektrik akımlarının etkisine karşı koruma sağlayan bir cihazdır.
Röle neye göre seçilir?
Röle neye göre seçilir?
Röle çeşitleri, kullanıldıkları devreye göre uygun olanı seçilmelidir. Örneğin manyetik etkiyle anahtarlama yapılacaksa dil kontak, yüksek akımı sınırlamak için de aşırı akım koruma röleleri seçilebilir.
Fider koruma rölesi ne işe yarar?
Fider koruma rölesi ne işe yarar?
SEL-751 komple bir fider yönetim ve koruma rölesidir. Aşırı akım,yönlü aşırı akım, otomatik tekrar kapama, yüksek/alçak gerilim, frekans, termal kablo ve daha birçok koruma fonksiyonunu tek bir rölede birleştirir.
Koruma röleleri nedir?
Koruma Röleleri: Bir elektrik devresini açıp kapamaya yarayan elektriksel anahtarlardır. Aynı anda farklı frekans ve dalgalardan etkilenmeden anahtarlama yaparlar. Röleler elektromanyetik olarak yani üzerlerinden akım geçmesi ile çalışırlar.
Röle kaç amper çeker?
Röle kaç amper çeker?
Rölelerin genellikle 5 Volt – 48 Volt gerilim ile beslenen bobinleri, 5 ma -150 ma (Amper) arasında akım çekerler. Röle kontakları ise 0.5 Amper-70 Amper arasındaki akım değerlerine dayanır.
Fider Yönetim rölesi nedir?
Fider Yönetim rölesi nedir?
Tanım REF615, trafo merkezlerinin ve çeşitli endüstriyel güç sistemlerinin koruma, kontrol, ölçüm ve denetim ihtiyaçları için dizayn edilmiş özel bir fider koruma ve kontrol rölesi olarak adlandırılabilir.
Koruma rölesi çeşitleri nelerdir?
En çok kullanılan röle çeşitleri şunlardır.
- Reaktif Güç Kontrol Rölesi: Kompanzasyonun en temel elemanlarındandır.
- Motor Koruma Rölesi: Üç fazlı sistemlerde faz hatalarından dolayı arıza sorunlarıyla sık sık karşılaşılır.
- 3. Gerilim Koruma Rölesi:
- Kaçak Akım Koruma Rölesi:
- 5. Zaman Röleleri:
- Frekans Koruma Rölesi:
Diferansiyel röle neden açar?
Diferansiyel röle neden açar?
Faz-toprak arızası, alternatör fazları arasındaki kısa devre arızaları ve sistemin yanlış bağlanması gibi birçok arıza türü vardır. Bu arızaların oluşması ile sistemler zarar görür ve bu sistemlerin korunması diferansiyel röleler tarafından sağlanır.