Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Topraklama neden önemlidir?
Topraklama, elektrik ile çalışan cihazların olası bir elektrik kaçağı tehlikesine karşı alınan hayati bir önlemdir. Kaçak elektriğin bir iletkenle toprağa verilmesini sağlayan basit bir sistemdir.Topraklama ölçümü neden yapılır?
Tesis boyunca çalışan emniyetinin sağlanması, iş ve işçi sağlığı, koruma elamanlarının düzgün çalışması, elektrik sistemlerinde hatalar oluşmaması için topraklama ölçümü periyodik olarak yapılmalıdır.Dogalgazda topraklama olmazsa ne olur?
Dogalgazda topraklama olmazsa ne olur?Binalarda oluşma ihtimali olan elektrik akımı, doğalgaz topraklama çubuğu sayesinde, toprağa aktarılır. Eğer bu topraklama çubuğu olmazsa, elektrik akımları risk yaratır. Aksi durumda kıvılcım oluşumu ya da elektrik akımı oluşumu yangın riskine yol açar ve bu durum vatandaşların can ve mal güvenliğini riske atar.
Topraklama Testi Nedir?
Topraklama Testi Nedir?Topraklama Ölçümü Nedir? Topraklama ölçümü ; Toprak ile iletken metal arasındaki direnci yani toprağa elektrik akımının ve gerilimin geçmemesi için ona karşı uygulanan bir kuvvettir, topraklama ölçümü toprak direnci meger test cihazı sayesinde hassasiyet ile ölçülmektedir.
Topraklama ölçüm raporu kimler yapabilir?
Yapılacak ölçümlemeleri, raporlamaları ve uygunluk değerlendirmelerini EMO üyesi Elektrik, Elektrik-Elektronik ve Elektronik Mühendisleri EMO üyesi Serbest Müşavir Mühendis(SMM) Belgesi sahibi gerçek kişiler yapabilirler.Doğalgaz topraklama nedir?
Şehir şebekesinden binanıza gelen doğalgaz boru hattının bağlantı noktalarından iletken bir bakır tel aracığılı ile topraklama işleminin yapılmasına doğalgaz topraklaması denir.Doğalgazda topraklama nasıl yapılır?
Doğalgazda topraklama nasıl yapılır?Hat mevcut ise topraklama ölçümü yapılır. Ölçüm sonucunda gerekli değerler sağlanırsa, iletken bir kablo ile doğalgaz hattı topraklama hattına bağlanır. Eğer yapıda topraklama hattı yok ise bakır bir kazık toprağa çakılarak, topraklama hattı bu kazığa verilir.