Reputation:
Topraksız tarım para kazandırır mı?
Hatay'da çiftçiler topraksız tarıma yöneliyor. Tarımın gözde illeri arasında yer alan şehirde topraksız tarım ile çilek üreten çiftçi, yılın 11 ayı hasat yaparak, yaklaşık 300 bin lira para kazanıyor.Topraksız tarım neden yapılır?
Neden Topraksız Tarım? Topraksız tarımın tercih edilmesinin sebepleri; toprak kaybı, toprak yorgunluğu, yabancı ot sorunu yaşanmaması ve su, gübre, ilaç gibi girdilerin en ideal şekilde kullanılması olarak sıralanabilir.Kışın serada ne yetişir?
Kışın kök sebzelere ihtiyacımız artar; pancar, turp, havuç, kereviz gibi… Ayrıca ıspanak, pırasa, lahana, pazı gibi sebzeler vazgeçilmezler arasındadır. Kök sebzelerdeki nişasta ve şeker oranı daha fazla olduğundan ısınmak için gerekli olan enerjiye dönüştürülerek kullanılacaklardır.Örtü altı tarımının avantajları nelerdir?
Örtü altı tarımının avantajları nelerdir?Örtüaltı tarımı, birim alandan daha yüksek verim ve kalitenin yanında erkencilik sayesinde yüksek kâr marjına sahiptir. Yıl içindeki yetiştirme devresi uzatılarak, bir yılda aynı yerden 2-3 ürün alınabilmektedir.
Sera yapmak ne kadara mal olur?
Sera yapmak ne kadara mal olur?1 dekar seranın maliyeti 40-60 bin Euro Kullanılacak sisteme göre 1 dekar modern seranın kurulum maliyeti 40 ila 60 bin Euro olarak hesaplanıyor.
Seracılıkta para var mı?
Seracılıktan şu kadar para kazanılır demek yanlış olur, ama bu iş alanından kazançlı çıkacağınız da açık bir gerçektir. Zaten şöyle yüzeysel bir araştırma yapsanız bile, seracılıkta iyi para olduğunu görürsünüz. Ama işinizi kurmak için tüm uygun koşulları sağlamak şartıyla!Topraksız tarımda toprak yerine ne kullanılıyor?
Hidroponik Tarımda, bitkileri ve bitkilerin kök sistemlerini desteklemek için genellikle kum, turba, vermikülit, perlit, hindistan cevizi (cocopeat), kaya yünü veya genleştirilmiş kil agregası gibi yetiştirme ortamları kullanılır.Topraksız tarımı normal tarıma göre üstün kılan özellikler nelerdir?
Topraklı tarımın aksine topraksız tarımda mikroelement gübrelemesi de gerekiyor. Kökler direkt elementlerle beslendiği için topraksız tarımda kaliteli gübre kullanılması şart koşuluyor. Direkt kökle temas eden gübrelere karşı ekinlerin tepki hızı oldukça yüksek görülüyor.1 yılda serada kaç ürün alınır?
1 yılda serada kaç ürün alınır?Seralarda bir yılda ortalama 30 ton civarında domates verimi var, salatalıkta da 20-25 ton civarında bir ürün alınıyor. Hem seranın alan olarak çoğalması hem de ürün çeşitliliğinin artması ekonomik olarak çok ciddi bir katkı sağlayacak.
Sera yapmak için neler gerekli?
Sera yapmak için neler gerekli?Bunun için serada çevre koşullarındaki etmenleri ayrı ayrı incelemek gerekir. ,
- Işık. Işık, yeşil bitkilerin klorofilleri yardımıyla su ve havanın Co2 ini birleştirerek özümleme yapabilmeleri için gerekli temel etmendir.
- Sıcaklık.
- Nem.
- Hava ve Karbondioksit.
- Ekonomik ve Diğer Etmenler.
Turfanda üretim nedir?
Turfan anlamı, kısaca tanımı Turfanda : Mevsimin başında ilk yetişen (meyve, sebze). Yeni, ilk kez ortaya çıkan. Turfanda meyvecilik : Mevsiminin dışında yapılmış olan meyve yetiştiriciliği. Turfanda sebzecilik : Mevsiminin dışında yapılmış olan sebze yetiştiriciliği.1 dönüm domates sera ne kadar para kazandırır?
Domates üretimi için yıllık ortalama girdi maliyeti 1 dekar için 20 bin 250 lira. Üretici, 1 dekar seradan 15 ila 20 ton olmak üzere ortalama 18 ton domates alıyor. Komisyon ve vergi sonrası üreticinin geliri kilo başına 2 lira 66 kuruş olarak hesaplanıyor.Sera Fiyatları ne kadar?
%13 indirimle Hazır Pratik Sera Sera ve Ekipmanı 283 TL'ye, %8 indirimle NAKSAN Naylon Branda 12mt X 12mt Şeffaf Sera Naylonu Brandası 200 Mc Sera ve Ekipmanı 728 TL'ye, %8 indirimle NAKSAN Naylon Branda 8mt X 12mt Şeffaf Sera Naylonu Brandası 200 Mc Sera ve Ekipmanı 485 TL'ye sahip olabilirsiniz.Bitkilerde toprak yerine ne kullanılır?
Bitkilerde toprak yerine ne kullanılır?Hidroponik Tarımda, bitkileri ve bitkilerin kök sistemlerini desteklemek için genellikle kum, turba, vermikülit, perlit, hindistan cevizi (cocopeat), kaya yünü veya genleştirilmiş kil agregası gibi yetiştirme ortamları kullanılır. Ancak şu unutulmamalıdır; yetiştirme ortamının kendisi bir besin kaynağı değildir.