Modoratör
Efsanevi Üye
Torik mi palamut mu?
Halk arasında palamut balığının büyüğü şeklinde biliniyor. Elbette torik balığı palamuttan bağımsız kendi türünün özelliğini taşıyan bir balıktır. Tombak balığı ise torik balığının küçüğüne verilen isimdir. Torik balığı oldukça hızlı ve hareketli bir balıktır.
Beyaz balıklar nelerdir?
Beyaz balıklar nelerdir?
Alabalık, Akya, Bakalyaro, Barbunya-Tekir, Berlam-Mirlan, Çipura, Dil, Pisi, Dülger, Levrek, Fener, Gelincik, Mezgit, Kalkan, Karagöz, Kefal, Kırlangıç, Kupez, Lagos, Lüfer, Mercan, Mırmır, Orfoz, Sinarit-Trança, Sudak, Turna, Yayın gibi balıklar beyaz etli balıklardır.
Vanoz nedir?
Sürüler halinde yaşayan pulsuz siyah etli göçmen bir balıktır. Palamut avı ağustos ayında başlar. Önce karadenizde sürüler halinde vanoz ve çingene palamutu, eylülden itibaren de palamut gelmeye başlar.
Torik balığı nasıl pişirilir?
Torik balığı nasıl pişirilir?
Leziz bir torik ızgara için dilimlenen balığı tereyağı, sirke, biber salçası ve baharatlarla harmanlayın. Yaklaşık 1 saat marine edilmiş balığınızı, 15 dakika ızgarada pişirerek servise hazırlayın. Torik lakerda yapımının en temel besinidir. Lezzetli lakerdalar için torik balığı tercih edilir.
En iyi balık hangisi?
İstavrit yine en lezzetli balıktır. Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.
Torik balığının büyüğüne ne denir?
Torik balığının büyüğüne ne denir?
Toriğin de büyükleri vardır, büyüğüne sivri denir, daha büyüğüne altıparmak denir, en büyüğüne de piçota denir.
Beyaz balığın adı nedir?
Bu türler, maymunbalığı, orfoz, çizgili levrek, kırlangıç balığı, mezgit balığı, morina balığı, hake ve morina gibi balıkları içerir.
Hangi balık büyüyünce ne olur?
Hangi balık büyüyünce ne olur?
Boyu 10-25 cm Çingene, 30-35 cm palamut, 40-45 cm kestane, 50-55 cm zindandelen, 55-60 cm torik, 60-65 cm sivri, 65-70 cm altıparmak, 70 cm ve üzeri de peçuta olarak bilinir. Ağustos ayında başlayan palamut avı, eylül ayında en lezzetli balıkların sofralara gelmesini sağlar.
Palamut ve tombik nasıl ayırt edilir?
Palamuda benzeyen tombik 'palamut' etiketiyle satıyorlar.
- DİŞİ OLMAYAN BALIK PALAMUT DEĞİLDİR.
- * İlk olarak balığın dişlerine bakılması gerekiyor. Palamudun dişleri vardır ancak tombiğin dişleri yoktur.
- * Palamudun yüzeyinde çizgiler varken, tombik beneklidir.
- * Aldığınız balığı 'takoz' biçiminde kestirin.
Uskumru büyüyünce hangi balık olur?
Uskumru büyüyünce hangi balık olur?
Kolyosa çok benzeyen ve sürüler halinde dolaşan göçmen bir balıktır. Denizlerimizde 30 cm civarında olan uskumru Kuzey Denizinde 50 cm'ye kadar büyür. Yaz aylarını Karadeniz'de geçiren uskumru eylül ve ekim aylarında Marmara'ya iner ve kışı burada geçirip yumurtlar.
Torik balığı fırında nasıl olur?
Borcam içerisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra balıklarımızı ekleyelim ve üzerini tekrar yağlı kağıt ile saralım. 190 derece ısıtılmış fırında 45- 50 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsunnn.

Tombik balığı lezzetli mi?
Tombik balığı lezzetli mi?
Eti lezzetli ve mevsimsel bir balıktır. Ama tombik orkinosun küçüğüdür. Biraz eti kanlı ve ekşimtrak olur. Onun için vatandaşların aynı fiyata almamalarını tavsiye ederim.
En temiz balık hangisi?
Sardalya, hamsi, istavrit, gibi balıklar en düşük cıva içeren balıklardır. Bunları mevsiminde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Somon ve dil ebat olarak daha büyük olmakla beraber cıva içerikleri azdır. Ahtapot, kalamar, karides gibi deniz ürünleri de düşük miktarda cıva içerir.
Çipura mı daha lezzetli levrek mi?
Çipura mı daha lezzetli levrek mi?
levreğin eti daha yumuşak ve tatlıyken çipuranın eti biraz daha sert ve aromalıdır. gelelim kültür mü değil mi nasıl anlarsınız, ikisi içinde renkleri özellikle çipura gümüş rengi olur ve üçü adedi bir kilo gelirse tadından yenmez. levrek ise daha koyudur.
Sarıkanatın büyüğü nedir?
Küçükten büyüğe doğru defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana, sırtıkara olarak adlandırılabilir.