Tortum Selalesinde ne yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Tortum Şelalesinde ne yapılır?

Erzurum Tortum Şelalesi uluslararası turizme açık bir alandır ve yabancı turistleri de ağırlamaktadır. Şelalenin bulunduğu yerde ziyaretçiler için yapılmış olan piknik alanı ve hemen şelalenin altına inen merdivenlerin üzerinde demir korkuluklu izleme balkonu bulunmaktadır.

Tortum Şelalesi ücretli mi?

Tortum Şelalesi Giriş Ücreti Bunlardan birisi de şüphesiz Erzurum ilinde bulunan Tortum şelalesidir. Tortum Şelalesi pek çok özelliği ile ziyaretçilerini etkilemektedir. Bunun yanında gezilip görülmesi gereken doğal güzelliklerden de birisidir. Tortum şelalesi girişi ücretlidir.

Tortumun Neyi Meşhur?

Tortum'un Neyi Meşhur? Tortum civarının en ünlü spesiyali Alabalık. Genelde mısır ununa bulanan alabalık tere yağında kızartılarak servis ediliyor. Yağlı kuzu budundan yapılan Cağ Kebabı da Erzurum'la özdeşleşmiş bir lezzet, mutlaka tatmak lazım.

Tortum Şelalesi nasıl oluştu?

Tortum Şelalesi nasıl oluştu?
Tortum Şelalesi, 1700'lü yılların ortalarında bugünkü Balıklı Köyü batısında bulunan bir dağın heyelan sonucu Tortum Çayı'nın önünü kapatmasıyla oluşmuş bir şelaledir. Tortum Şelalesi, Tortum gölü'nün Tev Vadisi ile gölün kuzey ucu arasındaki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle oluşmaktadır.

Tortum Şelalesinde yüzülür mü?

Tortum Şelalesinde yüzülür mü?
Şelale etrafındaki platformlarda yürürken sadece şelalenin gür sesi ile kalmıyor sıçrayan şu tanecikleri ile de ıslanmanın keyfini çıkarıyorsunuz..

Tortum Şelalesi nerede yer alır?

Tortum Şelalesi, Erzurum/Tortum Tortum Çayı'nın üzerinde oluşan Tortum Gölü'nün sonunda bulunan bir şelaledir.

Tortum Şelalesi ziyarete açık mı?

Işıklandırılan Tortum Şelalesi, 24 saat gezilebiliyor Türkiye'nin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden olan Tortum Şelalesi 24 saat gezilebiliyor.

Tortum Şelalesi bir tarihi eser midir?

Tarihi oluşumu Tortum şelalesi'nin döküldüğü akar yatağa yakın dirençli kireç taşı katmanları üzerinden geçmektedir. 22 metrelik genişlikten ve 48 metre yükseklikten düşmektedir. Düşen sular, üstte gökkuşağı, altta koca bir dev kazanı meydana getirmektedir. Ayrıca bu göl bir doğal anıttır.

Uzunderenin Neyi Meşhur?

Uzunderenin Neyi Meşhur?
Erzurum'a 84 kilometre uzaklıkta olan Uzundere, sınırları içerisinde bulunan Tortum Şelalesi'yle oldukça ünlüdür.

Tortumda ne yetişir?

Tortumda ne yetişir?
Yaygın olarak üretilen ürünler domates, salatalık, biber, patlıcan, havuç, ıspanak, fasulye, kavun ve karpuz dur. Meyve üretiminde toplam 12475 adet meyve veren yaştaki ağaçtan 1.155,955 ton/yıl meyve (Elma, Armut, Ceviz, Erik, Şeftali, Kiraz, Vişne, Ayva, Kızılcık vs.)

Tortum Şelalesi neden akmıyor?

Dünyanın sayılı şelaleleri arasında olan Tortum Şelalesi'nin suyu kesildi. Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nden santrali kiralayan firma, mahkeme kararı gereği saniyede 3 metre küp su bırakılması gereken şelalenin suyunu kesti. Susuz kalan şalede doğal hayat tehlikeye girerekten, travertenlerde dökülmeye başladı.

Erzurum Tortum Şelalesi'nin ziyaretçilere sunduğu aktiviteler ve özellikler hakkında bilgi verirken belirttiğiniz detaylara biraz daha açıklık getireyim:

1. **Piknik Alanı ve İzleme Balkonu:** Tortum Şelalesi çevresinde bulunan piknik alanı, ziyaretçilere doğa ile iç içe vakit geçirme imkanı sunar. Ayrıca şelalenin altına inen merdivenlerin üzerinde bulunan demir korkuluklu izleme balkonu, etkileyici manzaranın keyfini çıkarmanızı sağlar.

2. **Ücretli Giriş:** Tortum Şelalesi'ne giriş ücretlidir. Ziyaretçilerin bu ücreti ödeyerek şelalenin güzelliklerini keşfetmeleri mümkündür.

3. **Yüzme:** Tortum Şelalesi etrafındaki platformlarda yürürken, şelalenin sularının sıçrayarak etrafa serptiği damlacıklar ile ıslanmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Ancak şelalenin altında doğrudan yüzme gibi bir aktivite için belirli güvenlik önlemleri alınması gerekebilir.

4. **Oluşumu:** Tortum Şelalesi, Tortum Çayı'nın önünü kapatması sonucu dağ heyelanıyla oluşmuştur. Tortum Gölü'nün Tev Vadisi ile kuzey ucu arasındaki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle meydana gelmiştir.

5. **Konum:** Erzurum'un Tortum ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi, Tortum Çayı üzerinde Tortum Gölü'nün sonunda bulunmaktadır.

6. **Ziyarete Açıklık:** Işıklandırılan Tortum Şelalesi, ziyaretçiler için günün her saatinde açıktır. Bu doğal güzelliği her zaman ziyaret edebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

7. **Tarihi ve Doğal Özellikler:** Tortum Şelalesi tarihi bir oluşum olarak da kabul edilebilir. Suyun 48 metrelik yükseklikten düşerek gökkuşağı ve dev bir kazan oluşturması, doğal bir anıt niteliği taşır.

Tortum Şelalesi'nin suyunun kesilmesi ve oluşabilecek çevresel etkiler hakkında ise doğal yaşam ve travertenler üzerinde olası olumsuz etkilerin engellenmesi için gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Bu tür doğal güzelliklerin korunması ve sürdürülebilir bir şekilde ziyaretçilere sunulması için dikkatli planlama ve uygulamalar gerekmektedir.

Manav kaca acilir?

Dulavrat otunun zararlari nedir?

1. Konular

1. 1.262.690
  2. Mesajlar

1. 1.659.177
  3. Kullanıcılar

1. 31.269
  4. Son üye

Geri
Üst Alt