Son Konular

TP devletin mi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

TP devletin mi?

Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'deki, halen faaliyetteki tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe, yüzde 4,4'lak payı ile en büyük ilk 6 şirket arasında yer alıyor.

TPAO ortakları kimler?

Şirkette Hazine'nin yanı sıra Emekli Sandığı (bugünkü adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK), İş Bankası, Anadolu Sigorta, Petrol Ticareti Vakfı ve 20 dolayısında şahıs kurulu ortak olarak yer aldı.

TP nin sahibi kim?

TP nin sahibi kim?
Nisan 2017 tarihinde Zülfikarlar Holding'e bağlı akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol tarafından, 2016 yılının en büyük satın almasıyla özelleştirilen TP Petrol Dağıtım A.Ş, bugün faaliyetlerini Türkiye Petrolleri markasıyla sürdürüyor.

TPAO kime satıldı?

Özelleştirme Yüksek Kurulu, şirketin yüzde 100 oranındaki hisse satışı için yapılan ihalenin sonucuna onay verdi. Söz konusu hisseleri, 490 milyon Türk Lirası karşılığında Zülfikarlar Holding aldı. Satış, 19 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti.

Melih Bilgin kim?

Melih Han BİLGİN İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra özel sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan Bilgin, son olarak CNK Havacılık'ta Genel Müdürlük görevini üstlendi. Eylül 2017'de Türkiye Petrolleri A.O.'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı.

Türkiye'nin petrol ithalatı yüzde kaç?

Türkiye'nin petrol ithalatı yüzde kaç?
Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 artarak 4 milyon 27 bin 427 ton oldu.

Devlet benzinden ne kadar vergi alıyor?

Böylelikle, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 1,3313 lira, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 1,5836 lira olacak. Motorinin litresi üzerinden 1,2931 lira, LPG otogazda da 0,8107 lira ÖTV alınacak.

Türkiye ham petrol ihraç eder mi?

Türkiye'nin toplam petrol ithalatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 azalarak 3 milyon 983 bin 275 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalat, Irak, Rusya ve Norveç'ten yapıldı. Petrol piyasasında toplam ihracat ise yüzde 11,3 artarak 746 bin 156 ton oldu.

TP yani Türkiye Petrolleri, Türkiye'de faaliyet gösteren bir akaryakıt dağıtım şirketidir. TP Petrol Dağıtım AŞ, Türkiye'deki halen faaliyetteki tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketidir ve sektörde yüzde 4,4'lük payı ile en büyük ilk 6 şirket arasında yer almaktadır.

TP'nin ortakları arasında Hazine'nin yanı sıra Emekli Sandığı (SGK), İş Bankası, Anadolu Sigorta, Petrol Ticareti Vakfı ve 20 dolayında şahıs bulunmaktadır.

Şirket Nisan 2017'de Zülfikarlar Holding'e bağlı akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol tarafından satın alınmıştır. Turkuaz Petrol, 2016 yılının en büyük satın alması olarak TP Petrol Dağıtım A.Ş.'yi özelleştirmiştir. TP Petrol Dağıtım A.Ş. bugün faaliyetlerini Türkiye Petrolleri markasıyla sürdürmektedir.

TPAO, Türkiye'nin petrol arama ve üretim faaliyetlerini yürüten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın kısaltmasıdır. Şirketin yüzde 100 oranındaki hisseleri 490 milyon Türk Lirası karşılığında Zülfikarlar Holding'e satılmıştır.

Melih Bilgin, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü mezunu olup özel sektörde yöneticilik yapmış ve CNK Havacılık'ta Genel Müdür olarak çalışmıştır. Eylül 2017'de Türkiye Petrolleri A.O.'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Türkiye'nin petrol ithalatı Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 artarak 4 milyon 27 bin 427 ton olmuştur. Türkiye, petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış göstermektedir.

Devlet, motorin ve benzin gibi akaryakıt ürünlerinden vergi almaktadır. Örneğin, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 1,3313 lira, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi litre başına 1,5836 lira olarak belirlenmiştir. Motorin ve LPG otogaz gibi diğer akaryakıt ürünleri de belirli bir ÖTV ile satılmaktadır.

Türkiye'nin ham petrol ithalatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 azalarak 3 milyon 983 bin 275 ton olmuştur. Türkiye genellikle ham petrol ve petrol ürünlerini Irak, Rusya ve Norveç gibi ülkelerden ithal etmektedir. Ancak petrol piyasasında Türkiye'nin toplam petrol ihracatı da bulunmaktadır. Geçen yıl yüzde 11,3 artışla 746 bin 156 tonluk petrol ihracatı gerçekleşmiştir.

Kendi gogsunu gormek ne anlama gelir?

1 1 studyo daire nedir?