Son Konular

Trabzon'da Ruh Sağlığı Merkezi'nde Sanat Sergisi Açıldı

Credits
1.230.245
trabzon-toplum-ruh-sagligi-merkezi-nde-danism-18756488_amp.jpg

Trabzon Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde danışmanlık hizmeti alanların yaptıkları ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verilen merkezde tedavi gören danışanların, Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde düzenlenen kurslarda yaptıkları çalışmaların yer aldığı serginin açılışında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Trabzon Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören danışanların yaptığı eserlerin üç gün sergileneceğini belirten Topsakal, "Bu gibi faaliyetlerin çok büyük faydasını gördük." dedi.

Trabzon Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Canan Kırca ise danışanların sanatla sosyalleşmesini sağladıklarını ifade etti.

Sanatın, toplumsal ve sosyal iyileşmenin bir parçası olduğunu vurgulayan Kırca, danışanların eğitmenleri eşliğinde 1 yılda yaptıkları resim ve seramik ürünlerin yer aldığı serginin üç gün açık kalacağını kaydetti.

Atatürk Alanındaki serginin açılışına, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Erdem Şen, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Cemil Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Hasan Öztorun da katıldı.

Sergide, danışanların resim ve seramik gibi sanatsal ürünlerinin yanı sıra el işi ve farklı hobi ürünlerinin de yer aldığı belirtildi. Serginin açılışına katılan davetliler, danışanların yaptığı eserleri ilgiyle incelediler ve bu tür etkinliklerin danışanların topluma yeniden entegrasyonu için önemli bir adım olduğunu belirttiler.

Trabzon Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ruh sağlığı sorunu yaşayan bireylere destek ve tedavi hizmeti sunmanın yanı sıra sanatsal etkinlikler ve kurslar düzenleyerek danışanların sosyal hayata katılımlarını teşvik ediyor. Bu tür etkinlikler, danışanların özgüvenlerini artırarak toplumla daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına ve başkalarıyla etkileşimde bulunmalarına yardımcı oluyor. Bu bağlamda düzenlenen sergi, danışanların yeteneklerini sergileyerek toplumla bağlarını güçlendirmelerine olanak tanıyor.

Malatya'da ÖNEM Projesi Gala Programı Düzenlendi