haberci
Meraklı Üye
Trabzonun Yemekleri nelerdir,Trabzon Yemekleri,trabzonun yemek yemek kültürü,trabzon'un meşhur yemekleri
TRABZON BÖLGESEL YEMEKLERİ
Darı Çorbası, Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Trabzon Döneri, Hamsili Pilav, Ançuez Kuşu, Hamsili Kaygana, Kuymak, Akçaabat Köftesi, Trabzon Peynirlisi, Trabzon Burmalısı
HAMSI:
Geleneksel yöre mutfağı hamsiden yapılan yemeklerin çoğunlukta olduğu bir mutfaktır Karadeniz'de hamsinin mkültürel bir önemi vardır Hem dünyada başta namına türkü yazılan balık türüdür
PİDE:
Kıymalı ve peynirlsi yapılan meşhur Trabzon Pidesi özellikle kış aylarında hafta sonu kahvaltılarının değişmez yiyeceği arasındadır
VAKFIKEBİR EKMEĞİ:
Taş fırında pişirilen Vakfıkebir Ekmeği uzun süre taze kalışı ve büyüklüğü ile meşhur bir Trabzon Ekmeğidir
AKÇAABAT KÖFTESİ:
Hazırlanışı itibarıyle farklı bir lezzet sunan Akçaabat köftesinin mahalli yemekler arasında özel bir yeri vardır *
TRABZON BÖLGESEL YEMEKLERİ
Darı Çorbası, Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Trabzon Döneri, Hamsili Pilav, Ançuez Kuşu, Hamsili Kaygana, Kuymak, Akçaabat Köftesi, Trabzon Peynirlisi, Trabzon Burmalısı
HAMSI:
Geleneksel yöre mutfağı hamsiden yapılan yemeklerin çoğunlukta olduğu bir mutfaktır Karadeniz'de hamsinin mkültürel bir önemi vardır Hem dünyada başta namına türkü yazılan balık türüdür
PİDE:
Kıymalı ve peynirlsi yapılan meşhur Trabzon Pidesi özellikle kış aylarında hafta sonu kahvaltılarının değişmez yiyeceği arasındadır
VAKFIKEBİR EKMEĞİ:
Taş fırında pişirilen Vakfıkebir Ekmeği uzun süre taze kalışı ve büyüklüğü ile meşhur bir Trabzon Ekmeğidir
AKÇAABAT KÖFTESİ:
Hazırlanışı itibarıyle farklı bir lezzet sunan Akçaabat köftesinin mahalli yemekler arasında özel bir yeri vardır *