Trafik kazalarının önlenmesi için alınması gereken önlemler nelerdir?
Trafik Kazalarından Korunmanın Yolları
- Alkollü araç kullanmayınız.
- Emniyet kemerinizi mutlaka takınız.
- Trafik işret ve işaretçilerine uyunuz.
- Hızlı araç kullanmayınız.
- Far ayarlarınızı kontrol ettiriniz.
- Takip mesafesini koruyunuz.
- Karşıdan karşıya geçerken üst ve alt geçitleri kullanınız.
- Acelecilikten kaçınınız.
Trafik kazası gördüğünde gerekli müdahale ve yardımları yapmayan sürücüye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?
Trafik kazası gördüğünde gerekli müdahale ve yardımları yapmayan sürücüye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?
Kendisini idare edemeyecek durumda olan bir hasta veya yaralıya, tehlikeyle karşı karşıya kalan bir kimseye rastlayıp da, durumu ve koşulları elverdiği ölçüde yardım etmeyen, durumu ilgili memurlara bildirmekten kaçınan kişilere; 350 milyondan, 2 milyar liraya kadar ağır para cezası verilecek.
Kazaların sonuçları nelerdir?
Kazaların sonuçları nelerdir?
Genel anlamda trafik kazalarının sonuçları ise şunlardır; Can Kaybı: En istenilmeyen ve üzücü sonuçlardandır. Kazanın şiddet ve darbe yerine göre kişilerin can kaybıyla sonuçlanabilmektedir. Mal Kaybı: Yaşanılan trafik kazasının küçük ya da büyük boyutlarda maddi hasarları olabilmektedir.
Insanların trafik kurallarına uyması için neler yapabileceğinizi araştırınız?
Mutlaka Bilmeniz Gereken Trafik Kuralları
- Hız Kurallarına Uyun.
- Alkollü Araç Kullanmayın.
- Araç Takip Mesafesine Uyun.
- Emniyet Kemerinizi Takın.
- Trafik İşaretlerine Uyun.
- Geçiş Önceliği Kurallarına Uyun.
Bir trafik kazası ardından olay yerine giden bir kişi yaralıya yardım amacıyla nasıl bir yol izlemelidir?
Bir trafik kazası ardından olay yerine giden bir kişi yaralıya yardım amacıyla nasıl bir yol izlemelidir?
İlk yardım uygulamalarını hasta/yaralıyı bulduğu yerde ve kımıldatmadan yapmalı, tehlike söz konusu ise doğru yöntemlerle uzaklaştırmalı, Hasta/yaralıyı sıcak tutmalı, Hasta/yaralının yarasını görmesine izin vermemeli, Acil yardım merkezine (112) haber vermeli.