Trafikteki ünlem işareti ne anlama gelir?
Dikkat Trafik levhası Kırmızı üçgen içinde ünlem. Tehlike uyarı işaretler dışında kalan diğer tehlikeleri bildirir. Bu tehlikelerin ne olduğu ek bir levha ile belirtilir.Trafikte uyarı işaretleri nelerdir?
Geçici İşaretlerRENK | ANLAMI
KIRMIZI | Yasak Tehlike Alarmı Yangınla Mücadele
SARI | Uyarı
MAVİ | Zorunludur
YEŞİL | Güvenlidir, Acil Çıkış, İlk Yardım İşareti
Uyarı işaretlerinin anlamı nedir?
Uyarı işaretlerinin anlamı nedir?İş güvenliği uyarı levhaları ve anlamları renklerine göre ise dörde ayrılır: Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular.
Trafik tanzim işaretleri nelerdir?
Kara yolundan yararlananlara trafik düzen ve güvenliğini sağlamak yönünden, uymaları gerekli olan, yasaklama, kısıtlama ve mecburiyetleri bildiren levhalar dır.Bilgi işaretleri nelerdir?
Bilgi işaretleri genelde uzun yol tabir ettiğimiz yer yerleşim yeri dışında ve şehirler arası yollarda kullanılan boyutları ve renkleri değişkenlik gösteren trafik işaret levhalarıdır.Motor arıza lambası yandı ne yapmalıyım?
Motor arıza lambası yandı ne yapmalıyım?Böyle bir durumla karşılaştığınızda aracınız hemen güvenli bir alanda durdurup servisinizden yardım istemelisiniz. Motor arıza uyarı lambası sürekli olarak yanıp sönüyor ise bu, aracınızın motorunun çalışması esnasında bir sorun oluştuğunun göstergesidir.
Arıza ikaz lambası ne zaman yanar?
ikaz ışığı sarıysa, motorun çalışmasında ciddi bir sorun olduğu ve arıza moduna geçildiği anlamına gelir. Arıza modu, motor hasarını önlemek için etkinleştirilen bir sistemdir. Ancak bu sistem motoru uzun süre koruyamaz. yetkili servis veya uzman kişilere mümkün olan en kısa sürede danışılmalıdır.Tehlike ve uyarı levhaları nelerdir?
Yol kullanıcılarını yani sürücü,yolcu ve yayaları, yol üzerindeki var ise bir tehlike konusunda uyaran ve tehlikenin niteliği konusunda bilgi veren işaretlere tehlike uyarı işaret levhaları denir.Bilgilendirme Levhaları nelerdir?
Bilgilendirme Levhaları nelerdir?Bilgi Ve İşaret Levhaları Bilgi verici levhaları adı üzerine bilgi vermek amacıyla oluşturulan levhalardır. Sürücüleri bilgi ve işaret vermek amacıyla yol üzerinde güzergahları bildiren, hız durumunu bildiren işaret ve levhalar bilgilendirici işaret ve levhalar olarak görülmektedir.