Trileçe

S

SoruCevap

Reputation:

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
4 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
200 gram sıvı krema
Karamel sosu için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram sıvı krema
Üzeri için;
1 paket krem şanti

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel keki ile başlıyoruz. Yumurta ve şekeri uygunca köpürene kadar çırpıyoruz un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
Yağlamış olduğumuz dikdörtgen borcama kek harcını dökerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz kürdanla denetim ediyoruz.
Sütlü sosu için süt, şeker ve kremayı çırparak dolaba koyuyoruz.
Karameli için şekeri tavaya alıp kısık ateşte erimeye bırakıyoruz, şeker eriyince krema ve tereyağını ekleyip altını kapatıyoruz.
Kek soğuyunca hazır olan süt sosunu üstüne döküyoruz .
Üzerine krem şanti sürüyoruz, karamel uygunca soğuduktan sonra tatlının üzerine döküp üzerini süsleyip dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt