haberci
Meraklı Üye

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yerine yeni bir isim düşündüğü ve bu ismi erken açıklamayı planladığı iddia ediliyor.
The Wall Street Journal'ın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Trump, Powell'ın yerine geçecek kişinin eylül ya da ekim ayında seçilip duyurulabileceğini düşünüyor.
Bilgi sahibi bir kişi, Trump'ın duyuruyu erken yapma sebebinin "Powell'a karşı duyduğu öfke" olabileceğini belirtti.
Gelen bilgilere göre, Trump'ın Powell'ın yerine düşündüğü isimler arasında Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett ve eski Fed Guvernörü Kevin Warsh bulunuyor.
Başka kaynaklar ise Hazine Bakanı Scott Bessent'in Trump'a olası bir aday olarak önerildiğini ve diğer isimler arasında eski Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'in de olduğunu aktardı.
Beyaz Saray, Fed Başkanının erken açıklanıp açıklanmaması konusundaki soruya, Fed'in büyümeye odaklanmış bir para politikası izlemesi gerektiği yanıtını verdi.
Trump, NATO Zirvesi'nde yaptığı basın toplantısında Powell hakkında sert ifadeler kullanmış ve "Neyse ki çok yakında gidecek, çünkü bence berbat biri." demişti. Trump, "Üç ya da dört kişi içinden kimi seçeceğimi biliyorum." şeklinde konuşmuştu.
Powell'a yönelik eleştirilerini tekrarlayan Trump, "Çok aptal bir insan olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullanmıştı.