Trump, Gazze'de Olası Ateşkesi Görüşebilir!

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.480
white.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarla ilgili umut verici bir açıklama yaptı. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trump, önümüzdeki hafta içinde Gazze'de ateşkes sağlanabileceğini belirtti.

Trump, 30 yıldır devam eden Uganda ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki savaşın sona ermesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'deki duruma ilişkin soruları yanıtlayan Trump, "Gazze'de yaşanan korkunç durumun önümüzdeki hafta içinde sona erebileceğine inanıyorum" dedi.

Gazze'deki ateşkes sürecine ilişkin sıkça sorular aldığını belirten Trump, "Az önce konuyla ilgili bazı görüşmeler yaptım" şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Trump, son dönemde artan şiddet olaylarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Gazze'de 19 Ocak'ta başlayan ateşkesin ardından İsrail'in 18 Mart sabahı tekrar saldırılarına başladığı bilgisi verildi. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ve yaralananların durumu hakkında bilgi verildi.

ABD Başkanı, Hindistan-Pakistan, İran-İsrail ve Sırbistan-Kosova arasında başlattığı barış süreçlerine de vurgu yaptı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile olan ilişkisine de değinen Trump, "Onunla çok iyi anlaşıyorum ve Kuzey Kore ile yaşanan anlaşmazlıkları çözmeye odaklanıyoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'ye olan saygısının arttığına dikkat çeken Trump, İran ile yaşanan gerilimlerin azalması için çaba harcadıklarını belirtti.

ABD Başkanı, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ve Kim Jong-un'un ülkesine olan saygısının yeniden arttığını söyleyerek, Ukrayna'ya patriot füzeleri gönderme olasılığı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Sakarya ve Bilecik'teki Şiddetli Yangınlar: Köyler Tehlike Altında

Liverpool, Kaleci Rotasyonuna Ücretsiz Takviye Yaptı

1. Konular

1. 1.280.960
  2. Mesajlar

1. 1.678.203
  3. Kullanıcılar

1. 31.729
  4. Son üye

Geri
Üst Alt