Son Konular

Trump, İran'daki Durumu Eleştirerek Tahliyeyi Önerdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
İsrail-

İran

geriliminin iyice yükseldiği bir noktada ABD Başkanı Donald Trump, "

Tahran

'daki herkes derhal tahliye edilmeli." ifadesini kullandı.

İsrail

ile İran arasındaki gerilime ilişkin Truth Social hesabından yeni bir açıklama yapan Trump, şunları kaydetti:

"İran, onlara imzalamalarını söylediğim anlaşmayı imzalamalıydı. Çok yazık, büyük bir insanlık kaybı. İran nükleer silah sahibi olamaz. Bunu defalarca söyledim. Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli."

G7 Liderler Zirvesi için Kanada'da bulunan Trump, son açıklamasında, "İran'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun gerçekleşmesi için gerekli adımları atıyoruz." ifadesine yer vermişti.

Kaynak: AA /

Hakan Çopur

-

Güncel

Haberin Kaynağı:
Buraya tıklayarak habere gidebilirsiniz.

Açıklamanın Özeti
- İsrail–İran geriliminin tırmandığı bir dönemde, eski ABD Başkanı Donald Trump Truth Social hesabından "Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli" çağrısı yaptı.
- Trump, "İran, daha önce imzalamalarını istediğim nükleer anlaşmayı imzalamadı. Çok yazık, büyük bir insanlık kaybı. İran nükleer silah sahibi olamaz" diye tepki gösterdi.
- Kanada'daki G7 Zirvesi'nde de "İran'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun için gereken adımları atıyoruz" demişti.

Arka Plan
- Trump, 2018'de yürürlükten çektiği Nükleer Anlaşma (JCPOA) nedeniyle İran'ı yeniden yaptırımlarla sıkıştırma politikasını savunuyor.
- İran'la ilişkilerde gerilim yükseldikçe, tutuklu veya ABD'ye bağlı kişilerin tahliyesi, diplomatik gerilimi tırmandırma riski taşıyor.

Habere Ulaşmak İçin

Geri
Üst Alt