haberci
Efsanevi Üye

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar hakkında "önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanabileceğini" belirtti. Trump, Uganda ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki 30 yıllık savaşın sona ermesiyle ilgili bir basın toplantısında konuştu.
Gazze'deki ateşkesin ne durumda olduğuna ilişkin soruya cevap veren Trump, "Durum korkunç ancak önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanacağını umuyorum." dedi. Ayrıca Gazze'deki ateşkes konusunun kendisine sık sık sorulduğunu ve konuyla ilgili bazı kişilerle görüştüğünü belirtti.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. 19 Ocak'ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılar yeniden başladı. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda en az 56 bin 331 kişi hayatını kaybetti, 132 bin 632 kişi de yaralandı.
Son olarak, 27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan dağıtım bölgelerinde Filistinlilere yönelik sistemli saldırılar devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı 516'ya, yaralıların sayısı da 3 bin 799'a yükseldi.