Son Konular

Trump'tan Gazze'de Ateşkes Müjdesi Geldi

Credits
1.234.597
white.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar hakkında "önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanabileceğini" belirtti. Trump, Uganda ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki 30 yıllık savaşın sona ermesiyle ilgili bir basın toplantısında konuştu.

Gazze'deki ateşkesin ne durumda olduğuna ilişkin soruya cevap veren Trump, "Durum korkunç ancak önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanacağını umuyorum." dedi. Ayrıca Gazze'deki ateşkes konusunun kendisine sık sık sorulduğunu ve konuyla ilgili bazı kişilerle görüştüğünü belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. 19 Ocak'ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılar yeniden başladı. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda en az 56 bin 331 kişi hayatını kaybetti, 132 bin 632 kişi de yaralandı.

Son olarak, 27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan dağıtım bölgelerinde Filistinlilere yönelik sistemli saldırılar devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı 516'ya, yaralıların sayısı da 3 bin 799'a yükseldi.

Benzer Konular

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarla ilgili umut verici bir açıklama yaptı. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trump, önümüzdeki hafta içinde Gazze'de ateşkes sağlanabileceğini belirtti. Trump, 30 yıldır devam eden Uganda ile Demokratik Kongo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Gazze'de Ateşkes Çıkmaza Girdi Gazze Şeridi'nde uzun zamandır süren çatışmalar, yeniden bir ateşkes umudunu zora sokmuş durumda. Son haftalarda artan gerilim ve karşılıklı saldırılar, bölgedeki barış çabalarını tehdit ediyor. İsrail ve Filistinli gruplar arasında süregelen çatışmalar, özellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu ve Tel Aviv'in onayladığı İsrail ve İran arasındaki ateşkes sonrasında "Gazze'de ateşkes çağrıları" yükseldi. Gelecek Var partisinin lideri Yair Lapid, Trump'ın açıklamasının ardından sosyal medyada paylaşım yaparak, "Şimdi Gazze'nin de sırası. Burada da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi konusunda kısıtlı bir güvenlik toplantısı düzenlediğini duyurdu. İsrail devlet televizyonu KAN'ın bildirdiğine göre, Netanyahu, Gazze'deki ateşkes ve esir değişimi anlaşmaları üzerine çeşitli görüşmeler...
Cevaplar
1
Görüntüleme
13
ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşık 2 yıldır devam eden İsrail saldırılarının hedefinde olan Gazze'ye ateşkes müjdesi verdi. Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze'de önümüzdeki hafta içinde bir ateşkes sağlanacağını düşünüyoruz" diyerek tarihi bir adım attı. Trump'ın Gazze için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  1. Konular

1. 1.281.353
  2. Mesajlar

1. 1.679.140
  3. Kullanıcılar

1. 31.803
  4. Son üye

Geri