Son Konular

Trump'tan İran Uyarısı: Nükleer Silah Görmek İstemiyorum

Credits
1.238.246
ABD Başkanı Donald Trump, "

İran

'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun gerçekleşmesi için gerekli adımları atıyoruz." dedi.

ABD Başkanı Trump, Kanada'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi marjında İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile görüşmesinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump, İran yönetimini nükleer silahlar konusunda bir kez daha uyarmak istediğini belirterek, "İran'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun gerçekleşmesi için gerekli adımları atıyoruz." dedi.

İran'la nükleer müzakerelerde Tahran'a 60 gün süre verdiğini, ancak bu ülkenin bu süre zarfında anlaşmaya yanaşmadığını savunan Trump, "İran'a 60 gün süre verdim ama onlar 'Hayır' dedi. 61. günde ne olduğunu gördünüz." değerlendirmesini yaptı.

Trump, İran'ın yeniden müzakere masasına döneceğine inancını dile getirerek, İran'ın nükleer bir anlaşma yapmak istediğini düşündüğünü belirtti.

"İran'ın bunu imzalamaması aptalca; anlaşmayı imzalamalıydılar." diye konuşan Trump, İsrail'in "çok iyi durumda" olduğunu söyledi.

Merhaba! Paylaştığınız metin ABD Başkanı Donald Trump'ın G7 Zirvesi'nde İran'ın nükleer programına ilişkin sözlerini aktarıyor. Nasıl yardımcı olabilirim? Örneğin:

• Metni özetleyebilir,
• İngilizce'ye çevirebilir,
• Konu hakkında analiz veya ek bilgi sunabilirim.

Hangisini tercih edersiniz?

Benzer Konular

ABD Başkanı Donald Trump, "İranda nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun gerçekleşmesi için gerekli adımları atıyoruz" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, Kanadada düzenlenen G7 Liderler Zirvesi kapsamında İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile görüşmesinin ardından gündeme ilişkin...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
(ANKARA)- Donald Trump , İsrail İran'a saldırılarına başlamadan önce İran'ın nükleer programıyla ilgili ABD ile bir anlaşma imzalaması gerektiğini ve şimdi bir anlaşma yapmak istediklerine inandığını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi marjında...
Cevaplar
1
Görüntüleme
20
G7 Zirvesi'nde konuşan ABD Başkanı Donald Trump , İran 'a yönelik mesajlarında sert bir ton benimsedi. " İran 'a 60 gün verdik, hayır dediler imzalamazlarsa başka yollar devreye girer" diyen Trump, İsrail ile koordineli hareket ettiklerini ve nükleer silahların asla kabul edilmeyeceğini...
Cevaplar
1
Görüntüleme
24
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer silah üretmesine haftalar kaldığını öne sürerek, "Nükleer silahları olursa kesin kullanacaklardır. Ateşkes istemiyoruz, tam zafer istiyoruz. Bu da İran'ın nükleer silaha sahip olmamasıdır" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-İran gerilimine ilişkin "Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli." ifadesinin, İran'ın masaya oturması ihtiyacının aciliyetini yansıttığını bildirdi. CNN'e konuşan Beyaz Saray'dan bir yetkili, Trump'ın Truth Social hesabından yaptığı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
20
  1. Konular

1. 1.281.593
  2. Mesajlar

1. 1.679.645
  3. Kullanıcılar

1. 31.835
  4. Son üye

Geri