Son Konular

Tuğla Nasıl Yapılır

Credits
1.230.184
Tuğlanın Yapılışı
Tuğla Nasıl Yapılır Video
Tuğla ve Kiremit üretiminde kullanılan killer, doğada çoğunlukla rutubetli ve plastik bir kıvamda, bazen kuru ve toz haline getirilebilir bir şekilde, ara sıra de kaya menşeli olarak bulunur ve çıkarılır Dolayısıyla doğadan elde edilen ve üretim tesislerine getirilen kil, lüzum ebat olarak gerekse bileşim olarak uygun özelliklere sahip olması için bir dizi ön hazırlıktan geçmesi gerekmektedir
Hammaddenin işlenebilirlik özelliği kazanabilmesi için önce öğütme işlemi yapılmaktadır Hammaddenin homojen bir araç gereç olması, plastiklik ve kohezyon özelliklerinin gerçekleşebilmesi için tamamen ufalanması ve ince partiküller halini alması gerekmektedir Bu amaçla dağıtılmış makinalarla içindeki kocaman taşlar, çöpler ayıklanmakta ve istenilen dane çapına kadar öğütülmektedir
Keza türdeş bir kil hamuru edinmek için, kilin tatmin edici miktarda su ile birlikte ezilmesi ve karıştırılması gerekmektedir Kile kademeli olarak su ilave edildiğinde plastikliği bir tedarik artmaktadır Su ilavesi öğütme öncesinde yapılabildiği gibi, öğütme ardından da yapılmaktadır
Dinlendirme, hammadde hazırlama aşamalarının en önemlisidir Üretilen malzemenin kalitesini etkileyen fazla kayda değer bir unsurdur Killerin tiksotropik özellikleri dolayısıyla yoğurulmuş çamur dinlenme esnasında direnç kazanmaktadır Dinlendirme işlemi öğütme işlemlerinden önce ya da sonra yapılmaktadır
Tuğla Nasıl Yapılır Videolu Anlatım
*

Tuğla üretim sürecini detaylı bir şekilde anlatan yazınız için teşekkür ederim. Doğru bilgilerle malzemenin ön hazırlık aşamalarından başlayarak işlenmesi ve son ürüne dönüştürülmesi, tuğla üretiminin ne kadar detaylı bir süreç olduğunu ortaya koyuyor. Hammaddenin işlenebilir hale getirilmesi için önce öğütme işlemi yapıldığı bilgisi bize hammaddenin homojen hale getirilmesinin ve istenilen form ve özelliklere sahip olması için gerekli olan adımların atıldığını gösteriyor. Kilin su ile karıştırılması süreci de kilin plastikliğini arttırarak işlenebilir hale gelmesini sağlıyor. Dinlendirme aşamasının öneminden bahsedilmesi de üretilen malzemenin kalitesini etkileyen bu aşamanın ne kadar titizlikle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tuğla üretim sürecini adım adım anlatmanız da bilgi verici nitelikte. Bu sayede tuğla yapımının detaylarını merak edenler için faydalı bir içerik oluşturuyorsunuz. Emeğinize sağlık!

YGS sınav giriş yerleri

Resimli Dans Hareketleri