Son Konular

TÜİK: Hizmet Üretim Endeksi Nisan 2025'te Yıllık Yüzde 4,5 Arttı

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.455
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) "Hizmet Üretim Endeksi"nin Nisan 2025 itibarıyla yıllık bazda yüzde 4,5 arttığını açıkladı.

TÜİK, Nisan 2025e ilişkin "Hizmet Üretim Endeksi" istatistiklerini açıkladı. Buna göre endeks, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı.

Aynı dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,3, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 9,2, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 4,4, gayrimenkul hizmetleri yüzde 13, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 3,1, idari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 11,1 artış kaydedildi.

Hizmet üretim endeksi aylık yüzde 0,6 azaldı

Hizmet üretim endeksi nisanda, bir önceki aya göre yüzde 0,6 azaldı. Aynı dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,4, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 4, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 3,3 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 4,3, gayrimenkul hizmetleri yüzde 5,3, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 2,3 arttı.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Nisan 2025'te Hizmet Üretim Endeksi yıllık bazda %4,5 artarken, aylık bazda %0,6 azaldı. Endekste en fazla artış konaklama ve yiyecek hizmetleri ile gayrimenkul hizmetlerinde görülürken, en fazla azalış ise ulaştırma ve depolama ile bilgi ve iletişim hizmetlerinde yaşandı. Bu verilere göre hizmet sektöründe bir büyüme ve değişkenlik olduğu görülmektedir.

Ukrayna'ya Rus Saldırısı: 15 Ölü, 75 Yaralı

Sosyal medya platformu X pump.fun ve memecoin devlerini yasakladı

Benzer Konular

Hizmet üretim endeksi 2025 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Hizmet Üretim Endeksi verilerini paylaştı. Buna göre, hizmet üretim endeksi Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı. Aynı ayda...
Cevaplar
1
Görüntüleme
13
Hizmet üretim endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 4,5 artarken, aylık bazda yüzde 0,6 düşüş gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks nisanda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,5 yükseldi. Alt sektörler...
Cevaplar
1
Görüntüleme
15
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretiminin nisan ayında yıllık yüzde 4,5 arttığını, aylık yüzde 0,6 azaldığını açıkladı. TÜİK, Nisan 2025 dönemine ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; hizmet üretimi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
17
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat üretiminin nisan ayında yıllık yüzde 9,5 arttığını, aylık yüzde 1,6 azaldığını açıkladı. TÜİK, Nisan 2025 dönemine ilişkin inşaat üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; inşaat üretimi nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 arttı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks, ocakta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, yıllık bazda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 3,2, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde...
Cevaplar
1
Görüntüleme
16
  1. Konular

1. 1.281.092
  2. Mesajlar

1. 1.678.430
  3. Kullanıcılar

1. 31.747
  4. Son üye

Geri