- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.638
- Meslek
- Webmaster
Tukas açılımı nedir?
Tukaş'ın açılımı 'Turgutlu Konservecilik Anonim Şirketi'dir.
Tukas sistemi nedir?
Kısaca. Ülkemizin tarımsal üretim kayıt sisteminin GIS bileşenidir. Tüm ülke tarım arazilerinin, tarım parsellerinin işletildiği, çiftçi desteklemelerinin bu GIS verisi baz alınarak verildiği, bitkisel üretim faaliyetlerinin parsel bazında izlenebildiği sistemdir.
Tukas belgesi nedir?
Tukas belgesi nedir?
Tarımsal İşletmeye ait bitkisel üretim, hayvancılık ve tarımsal alet makine verilerinin toplanarak TÜKAS kayıtlarının tamamlanması. yapılarak veri tabanı oluşturulması, • Tarımsal işletme düzeyinde analizlerin yapılarak destekleme ve pazarlama, politikalarının daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
Tükas belgesi nasıl alınır?
MADDE 7 –(1) Tarım işletmeleri, TÜKAS'a kayıt olabilmek ve TÜKAS kayıtlarını güncellemek için, istenen bilgi ve belgelerle, il/ilçe müdürlüğüne, internet üzerinden Bakanlıkça sağlanacak TÜKAS uygulaması ve/veya e-devlet kapısı üzerinden başvuruda bulunabilirler.
Tukaş ne iş yapar?
TUKAS GIDA SANAYI VE TICARET A.S.
BİST Kodu | TUKAS
Şirket Ünvanı | TUKAS GIDA SANAYI VE TICARET A.S.
Çalışan Sayısı | 339
Faaliyet Alanı | Salça, sebze konserveleri, turşu, reçel, sos ve dondurulmuş gıda üretimi
Sermaye | 272.650.000 TL
Tukaş markası kime ait?
Tukaş markası kime ait?
Tukaş, 1962 yılında kurulan Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki salça ve domates ürünleri, konserve (sebze, şarküteri, bakliyat, hazır yemek), turşu, reçel, sos (ketçap, mayonez, acı biber sosu ve kahvaltılık sos) ve dondurulmuş gıda markasıdır.
Tarımsal üretim Kayıt Sistemi Nedir?
Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) yasal durumu ne olursa olsun, arazinin büyüklüğüne bakılmaksızın kendi adına bitkisel üretim, hayvancılık faaliyeti veya su ürünleri üretimi, tarımsal üretime konu ekonomik birimlerin adres, kimlik bilgileri, tarımsal faaliyet bilgileriyle tarım alet makine ve ekipmanlarını …
Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği hangi yıl?
MADDE 23 – (1) 16/4/2005 tarihli ve 25788 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmış olup söz konusu Yönetmeliğe yapılan atıflar bu Yönetmeliğe yapılmış sayılır. GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 2014 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları 30/6/2014 tarihinde sona erer.
Tüfis ne demek?
Tüfis ne demek?
Bakanlığımız Tarım Bilgi Sistemi (TBS), kapsamında oluşturulan Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi (TÜFİS), 20.02.2017 tarihi itibariyle 81 il ve ilçelerinde uygulamaya açılmıştır.
Tukaş ın sahibi kim?
1967 yılında OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) tarafından satın alınan Tukaş'ın %93,19 oranında ve 254.092.986,15 nominal değerli hisselerinin tamamı ve yönetimi 07.08.2014 tarihli hisse alım-satım sözleşmesi kapsamında 31.10.2014 tarihinde Okullu Gıda Maddeleri, Cem Okullu ve Cengiz Okullu tarafından devralınmıştır.
Tukaş konserve sahibi kim?
Yarım asırlık Tukaş'ı OYAK'tan satın alan Okullu Gıda'nın sahipleri Cem-Cengiz Okullu kardeşlerin, Balıkesir Edremit'te zeytin işi yaptıkları öğrenildi. Şirket sahiplerinden Cem Okullu, Tukaş için yeni yatırım planlarının olduğunu söyledi.
Tukaş nasıl marka?
Tukaş nasıl marka?
Tukaş ürünleri Helal mi?
Ürünlerini ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği ve GFSI Standartları çerçevesinde üretmekte olan Tukaş uluslararası gıda platformunda geçerli olan IFS (International Food Standard), BRC (British Retail Consortium), Helal Gıda ve Kosher belgelerine sahiptir.
Tarım işletmesi ne demek?
Tarım işletmesi: Tarımsal üretimin bir bütün olarak yürütüldüğü birimlerdir. Bir tarım işletmesi bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretildiği ve değerlendirildiği bir fabrikaya benzetilebilir. İşletme merkezi: Çiftçi ailesinin yaşadığı ve tarla dışı hizmetlerin planlanıp yürütüldüğü yerdir.