Son Konular

Tümgeneral Davut Ala'dan dikkat çeken paylaşım! "Arkadan konuşan şerefsizlere hitaben"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
Credits
778.454

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında görev süresi bir yıl uzatılan Tümgeneral Davut Ala, sosyal medya hesabından Karadeniz türküsünü paylaştı. Ala paylaşımında "Arkadan konuşan şerefsizlere hitaben" notuna yer verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Tümgeneral rütbesinde bulunan Davut Ala'nın görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verildi. Gazi unvanlı Ala'nın Samsun Garnizon Komutanı olarak görevine en az 1 yıl daha devam edeceği öğrenildi.

Ala, kararların hemen ardından "Arkadan konuşan şrfszlere hitaben" notuyla 'Hey Gidi Hey' isimli Karadeniz türküsünü paylaştı.

ekran-resmi-2025-08-13-12-y5ks.png

8 kurşunla yaralandı, kışlasını darbecilere teslim etmedi

Tümgeneral Davut Ala, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2016'daki darbe girişimi sırasında vücuduna isabet eden 8 kurşuna rağmen İstanbul'da kışlasını darbecilere teslim etmemişti.

Davut Ala, 15 Temmuz 2016'da akşam saatlerinde Zeytinburnu'ndaki lojmanına gitmek üzere yoldayken bir astsubaydan darbe girişiminin haberini aldı.

ekran-resmi-2025-08-13-12-rpqt.png

Bu habere inanmayan Ala, evine gittiğinde tankların caddelere çıktığı görüntüleri görünce tedirgin oldu. Sokağa çıkan tankların kendi kışlasının tankları olduğunu fark eden Ala, daha sonra iletişime geçtiği Kurmay Albay Sait Ertürk ile istişare toplantısı yaptıktan sonra darbeci olmayan komutanların bilgisi dâhilinde verilen emirleri yapmaya karar verdi.

Polis ekiplerinin nizamiyeyi kapatması üzerine dışarı çıkmak için vali yardımcısı ile temasa geçen Davut Ala, kısa bir süre sonra Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğünden 3 kişilik polis ekibinin gelmesiyle yola çıktı.

ekran-resmi-2025-08-13-12-smr3.png

Kışlaya vardıktan sonra silah kuşanan Ala ve ekibi, tugay karargâhına gitti. Darbeci komutanların tugay karargâhını terk ettiğini gören Ala ve arkadaşları kışlaya geri döndüklerinde karşılarına çıkan darbeci askerlerle çatışmaya girdi. Çatışmada Sait Albay ve bir polis yaralandı. Yardım için yanlarına giden Piyade Albay Davut Ala da elinden ve karın bölgesinden yaralandı.

Yaralı olduğu halde darbeci askerleri vurma düşüncesiyle helikopterin yanına gitmek isteyen Ala, vücudunun 8 yerinden yaralandı. Bir parmağı koptu, karaciğerinin yarısı gitti, diyaframı delindi, kaburgasının bir bölümü kırıldı. Sağ tarafı tamamen paramparça olan Ala, 10 gün yoğun bakımda kaldı.

Karadeniz türküsünün sözleri şöyle:

Hey gidi hey, hey gidi hey

Karadenizde dogdum

Büyüdüm adam oldum

Yeri geldi bağurdum, yeri geldi mum oldum

Hayat felsefesini gurbet ellerden aldum

Gırtlağa kadar doldum, yeter artik patladum

Karadenizde doğdum

Büyüdüm adam oldum

Yeri geldi bağurdum, yeri geldi mum oldum

Hayat felsefesini gurbet ellerden aldum

Gırtlağa kadar doldum yeter artik patladum