haberci
Meraklı Üye

İstanbul'da düzenlenen bir programda, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından akran zorbalığına karşı çözüm önerileri ele alındı. TÜRGEV, "Zorbalığı engelle" sloganıyla yürüttüğü farkındalık çalışmalarını genişleterek çocuklara, ailelere ve eğitimcilere rehberlik edici içerikler sunuyor.
Programda bir araya gelen uzmanlar, eğitim oturumları ve grup sunumlarıyla akran zorbalığına karşı çözüm önerilerini tartıştı. TÜRGEV Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Klinik Psikolog Semanur Batcı, zorbalıkla mücadelede gençlerle temas kurmayı hedeflediklerini belirtti.
İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Bulut, akran zorbalığının önlenmesinin önemine vurgu yaparak, erken müdahalenin olumlu etkilerine değindi. Bulut'a göre, eğitimcilerin ve yöneticilerin zorbalığı tanıması ve önlemler alması gerekiyor.
Programın toplumda farkındalık oluşturduğunu belirten İbn Haldun Rehberlik ve Danışmanlık Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi görevlisi Klinik Psikolog Onour Impram, akran zorbalığına maruz kalan çocuklarda görülen davranışları açıkladı.
TÜRGEV'in düzenlediği program, akran zorbalığı ve siber zorbalık konusunda geniş bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Klinik Psikolog Süreyya Kitapçıoğlu da zorbalığa uğrayan öğrencilerin kendilerini yalnız hissettiğini ve erken müdahalenin önemini vurguluyor.