Turizmin küresel etkileri nelerdir?
Turizm sektörü; bir yandan ülkeler için önemli bir gelir kaynağı olması, diğer yandan uluslararası ticaretin gelişmesi ve günümüz insanının yaşam felsefesinin, yaşam standartlarının yükselmesine paralel olarak seyahat etme eğiliminin artması ile önemli gelişmeler kaydetmiştir.
Dijitalleşmenin turizm sektörü için kazanımları nelerdir?
Turistlerin geri bildirimleri sayesinde hedef kitle genişletilebilir ve mevcut kitlenin sadakati kazanılabilir. Geçmişte anket yaparak form doldurtarak zahmet sonucu elde edilen geribildirimlere artık ulaşmak sosyal medya sayesinde fazlasıyla kolaylaşmıştır.
Turizmde yönetim nedir?
Turizmde yönetim nedir?
Amaç turizmin varış yerinde net bir pozitif etkiye sahip olmasını sağlamaktır ve bu da hem arz hem de talebi optimize ederek faydaları en üst düzeye çıkarmak anlamına gelir. Destinasyon yönetim organizasyonu, devlet rakamlarını, yerel işletmeleri ve seyahat endüstrisindeki diğer üyeleri de içeren bir oluşumdur.
Türkiye'de turizm politikalarının çevresel etkileri nelerdir?
Kaynakların tüketimi, doğanın etkilenmesi, altyapı sorunlarının ortaya çıkması, artan turizm faaliyetleri sonucu ortaya çıkan kirlilik ve atıklar, bunların arıtımı ve yok edilmesi için fiziksel altyapı ve kapasite yetersizlikleri, tatlı su kaynaklarının aşırı kullanımı, ormanların yok edilmesi, kıyı ve plajların zarar …
Turizmde Dijitalleşmenin önemi nedir?
Nesnelerin interneti (IoT) ile cihazların çevrim içi haline gelmesi, turizm şirketlerine gerçek zamanlı müşteri deneyimi elde etme fırsatı ve müşteri tabanlarını genişletme imkanı sağlamaktadır.
Akıllı turizm ekosistemi nedir?
Akıllı turizm ekosistemi nedir?
Lopez de Avila (2015) akıllı turizm destinasyonunu herkesin erişebileceği, ziyaretçilerin etkileşimini kolaylaştıran ve turistik alanların sürdürülebilir kalkınmasını sağlayan en son teknolojiye sahip bir altyapı üzerine inşa edilmiş yenilikçi bir turizm merkezi olarak tanımlamıştır.
Destinasyon yönetim örgütü ne demek?
Destinasyon yönetim örgütleri, destinasyonları yöneten ve pazarlanmasından sorumlu olan ulusal, bölgesel ya da yerel ölçekteki örgütlerdir (UNWTO, 2004). Bu örgütler turistleri kendi destinasyonlarına çekmeye yönelik faaliyetler yürüten ve paydaşlar arasında koordinasyonu sağlayan organizasyonlardır.