Son Konular

Türk Baklavası Cevizli (Azeri)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Türk Baklavası Cevizli (Azeri) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için
800 gr un
1.5 su bardağı su
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti
1 kg şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Sonda 400 gr tereyağı
İçi için
300 gr ceviz

Türk Baklavası Cevizli (Azeri) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Bir kaba 3 yumurtayı kırıp 1 tatlı kaşığı tuz ek edip karıştırıyoruz.
Sonra 1. 5 bardak suyu ek edelim.
Sonra öncelikke unun yarısını karışdırdıkdan sonra öbür yarısını ek ediyoruz.
Hamuru 15 dakika yogurdukdan sonra üzerine mutfak havlusu örtüyoruz.
Yarım saat 1 saat dinlenmeye. Bu sırada bizde şerbetimizi hazırlayalım.
Önce şekerimizi sonra 4 bardak suyumuzu ek edelim.
Biraz karışdırdıkdan sonra kaynayinca yarım limonun suyunu ek edelim.
Karıştırıb ocakdan kaldıralım.
Hamur oldukdan sonra hamuru evvel 2 yere sonra onlarıda 20 yere bölelim.
Ceviz büyüklüyünde olucaklar. Toplamda 40 tane.
Sonra öncelikle unla biraz açdikdan sonra nişastayla açalım. (yufka açmayı en âlâ türkler bilir baklava yufkası ben kendimce bu türlü yapıyorum)
Tepsiyi yağlayalım sonra 20 yufkayı yağlamadan tepsiye dizelim, üzerine cevizlerimizi koydukdan sonra ek edeceyimizi 20 yufkayı her seferinde eritdiyimiz tereyağını ek ederek koyuyoruz.
Sonda baklava formunda kesip üzerine eritfiyimiz 400 qr tereyağının hepsini ek ediyoruz.
Önceden ısıtdığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim sonra çıkarandan 2-3 dq sonra üzerine şerbet ek edelim.
Üzerine isteye nazaran fıstık ve ya ben yapdiğım üzere rendelenmiş hindustan cevizini döke biliriz. Afiyyet olsun.
Türk Baklavası Cevizli (Azeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

İçli Köfte (Mardin Usulü)

S

Mantarlı Hindi Sote

  1. Konular

    1. 1.263.118
  2. Mesajlar

    1. 1.659.692
  3. Kullanıcılar

    1. 31.276
  4. Son üye

Geri
Üst Alt