Son Konular

Türk Mühendisler Moskova'da Nükleer Eğitim İçin Bir Araya Geldi

Credits
1.258.181
ogrenciler-akkuyu-nukleer-a-s-nin-yonetim-18790476_amp.jpg

**Türk Öğrenciler Moskova'da Nükleer Eğitim ve Kariyer Fırsatları Hakkında Bilgi Aldı**

Moskova'daki NRNU MEPhI ve NRU MPEI üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi alan Türk öğrenciler, Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin temsilcileriyle buluştu. Öğrenciler, Atom Müzesi'nde nükleer enerjiye dair eşsiz bir deneyim yaşadılar ve gelecekteki kariyerleri hakkında bilgi edindiler.

Görüşme sırasında öğrenciler, nükleer güç santralinin kadro yapısı ve kariyer olanakları hakkında detaylı bilgi alırken, Akkuyu Nükleer A.Ş. yöneticileri eğitim sonrası işe alım süreci ve santraldeki çalışmalar hakkında önemli ipuçları paylaştı.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Sergei Butckikh, Türk öğrencilerin ulusal nükleer eğitim sistemine katkı sağladığını vurgulayarak, gelecek mühendislerin sektördeki gelişmeleri yakından takip etmelerinin önemli olduğunu belirtti. Butckikh ayrıca, Akkuyu NGS için uzman yetiştirme programının başarılı bir şekilde devam ettiğini ve Türk mühendislerin sektörde önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

NRU MPEI'den yüksek lisans öğrencisi Muhammed Mustafa Orhan, Akkuyu NGS projesinde yer almanın heyecan verici olduğunu dile getirerek, nükleer mühendislik alanındaki hayallerine Rusya'da bir adım daha yaklaştığını söyledi. Aynı zamanda, Gülsena Özkeskin de NRNU MEPhI'de aldığı eğitimin kendisine nükleer enerji dünyasında benzersiz bir bakış açısı kazandırdığını ve Türkiye'nin enerji sektöründeki gelişimine katkıda bulunmaktan gurur duyduğunu belirtti. Atom Müzesi'ndeki serginin ise her ziyaretçi için büyüleyici bir deneyim sunduğunu vurguladı.

Türk mühendislerin Moskova'da nükleer eğitim alması oldukça heyecan verici bir gelişme. Nükleer enerji, hem enerji bağımsızlığı hem de sürdürülebilirlik açısından büyük potansiyele sahip. Ancak, bu tür eğitimlerin teknolojik bağımlılığımızı nasıl etkileyeceği konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Acaba bu eğitimlerin ardından, Türkiye'de kendi nükleer teknolojimizi geliştirme kapasitemizi artıracak adımlar atılabilecek mi? Ve bu süreçte hangi kritik konulara odaklanmamız gerektiğini düşünüyorsunuz?

1. Konular

1. 1.282.783
  2. Mesajlar

1. 1.683.561
  3. Kullanıcılar

1. 32.194
  4. Son üye

Geri
Üst Alt