Turk Tabipler Birligi kim kurdu?

Emekli maasindan borc kesilir mi?

Araba sigortalari yuzde kac zam geldi?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Türk Tabipler Birliği kim kurdu?

Türk Tabipleri Birliği (kısaca TTB), Türkiye'deki tabipleri temsil eden bir meslek örgütüdür. Tabiplerin haklarını korumayı, tabiplik mesleğini temsil etmeyi ve ahlakını korumayı, tıp eğitimine katkıda bulunmayı ve Türkiye halk sağlığını geliştirip yaygınlaştırmayı amaç edinmiştir.

TTB Genel Sekreteri kimdir?

4 Dr.Orhan ODABAŞI (Genel Sekreter) 1967 Kayseri doğumlu. 1990 İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 1996-1998 Giresun Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi. 1996-1998 Giresun Tabip Odası TTB Büyük Kongre Delegesi. 2000-2002 Ankara Tabip Odası TTB Büyük Kongre Delegesi. 2000-2002 TTB Merkez Konseyi üyesi.

Türk Tabipleri Birliği ne zaman kuruldu?

7 Mart 1953, İstanbulTürk Tabipleri Birliği / Kuruluş tarihi

Hükümet Tabipliği ne zaman kuruldu?

Hükümet Tabipliği ne zaman kuruldu?
HÜKÜMET TABİPLİĞİ: 1913'de çıkarılan "Vilayeti İdare-i Sıhhiye Nizamnamesi" ile devletin sağlık alanında ülke çapında örgütlenmesi ve kırsal kesime hizmet götürmesi olgusu yıllar geçtikçe daha iyi şekillenmeye başlar.

Tabip Odaları nereye bağlı?

Tabip Odaları nereye bağlı?
Tabip odaları her ilde Valiliğe bağlı, il hıfzıssıhha kurulu, insan hakları kurulu gibi yapıların, ulusal düzey- de ise TTB, Bakanlıklara bağlı (Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslekleri Kurulu ve Tıpta Uzmanlık Kurulu, Adalet Bakanlığı'na bağlı Bilirkişilik Danışma Kurulu ya da Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu gibi) …

Şebnem Korur kim?

Rasime Şebnem Korur Fincancı (d. 1959-İstanbul), adli tıp, işkencenin saptanması ve rehabilitasyonu alanlarında uzman bir doktor. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneğinin kurucu üyesidir.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut kimdir?

2006-2008 yılları arasında ADD Elazığ Şube Başkanlığını yürütmüştür ve 2020 yılına kadar üst kurul delegeliği yapmıştır. 2013 yılında Mobbing ile Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Halen bu derneğin Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. Evli olan Vedat Bulut'un ikiz erkek çocukları vardır.

Şebnem Korur Fincancı aslen nereli?

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi kaç yılında nerede kurulmuştur?

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi kaç yılında nerede kurulmuştur?
Türk Tabipleri Birliği meslek disiplinini sağlamak, hasta yakınmalarını araştırmak, hekimlerin özel çalışma ücretlerini belirlemek gibi konularda çalışmaktadır. 1953 yılında İstanbul'da kurulan TTB Merkez Konseyi 1983 yılından sonra Ankara'ya taşınmıştır.

Türk Tabipler Birliği nasıl seçiliyor?

Türk Tabipler Birliği nasıl seçiliyor?
Yapılacak oylamanın yöntemine ilişkin bir düzenleme mevcut olmayıp Yönetim Kurulu başkanı tarafından saptanacak yöntemle seçim yapılır. Yönetim Kurulu başkanı tarafından saptanan yönteme itiraz edilmesi durumunda, oylama yöntemine Genel Kurul karar verir.

Türkiyede kaç tabip odası var?

Ülke çapında 23 tabip odası kurulmuştur. Bu tabip odalarının birisi de İstanbul Tabip Odası'dır. 1953 yılında ülkemizde hekim sayısı 7.432'dir.

Tabib Odası aidatı ne kadar?

Daha önce hiçbir Tabip Odasına kayıt olunmamışsa, bir kez olmak üzere üye kayıt ücreti alınmaktadır. Bu ücretin tutarı123,00 TL.'dir. Yalnızca kamuda çalışan veya hiçbir yerde çalışmayan hekimler için yıllık üye aidatları 443,00 TL'dir.

Prof Dr Şebnem Korur Fincancı kaç yaşında?

Şebnem Korur Fincancı kaç yaşında?

Şebnem Korur Fincancı kaç yaşında?
63 yaşında (21 Mart 1959)Şebnem Korur Fincancı / Yaş

<
Türk Tabipler Birliği, 7 Mart 1953 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. Bu tarihten itibaren Türkiye'deki tabipleri temsil etmekte, haklarını korumakta ve tabiplik mesleğini temsil etmeyi amaçlamaktadır. TTB'nin genel sekreteri ise Dr. Orhan Odabaşı'dır. Odabaşı, 1967 doğumlu olup İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur ve meslek hayatında çeşitli görevler üstlenmiştir.

Hükümet Tabipliği ise 1913 yılında çıkarılan "Vilayeti İdare-i Sıhhiye Nizamnamesi" ile devletin sağlık alanında ülke çapında örgütlenmesi ve kırsal kesime hizmet götürmesi amacıyla oluşturulmuştur.

Tabip Odaları ise her ilde Valiliğe bağlıdır ve aynı zamanda ulusal düzeyde Türk Tabipleri Birliği'ne de bağlıdır. Bu odalar, hekimlerin mesleki haklarını korumak ve mesleki disiplini sağlamak için faaliyet göstermektedir.

Rasime Şebnem Korur Fincancı ise adli tıp ve insan hakları alanlarında uzmanlaşmış bir doktordur. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Fincancı, aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği gibi kuruluşların da kurucu üyesidir.

TTB'nin Merkez Konseyi, 1953 yılında İstanbul'da kurulmuş olup 1983 yılından sonra Ankara'ya taşınmıştır. Türk Tabipleri Birliği, meslek disiplinini sağlamak, hasta yakınmalarını araştırmak, hekimlerin özel çalışma ücretlerini belirlemek gibi konularda çalışmaktadır.

Türk Tabipler Birliği'nin seçimleri, Yönetim Kurulu başkanı tarafından belirlenen bir yöntemle yapılmaktadır. Eğer bu yönteme itiraz edilirse, oylama yöntemine Genel Kurul karar vermektedir.

Ülke çapında 23 tabip odası bulunmaktadır ve bu odalar arasında İstanbul Tabip Odası da yer almaktadır. Türkiye'de 1953 yılında 7,432 hekim bulunmaktaydı.

Tabip Odalarında aidat ödemeleri yıllık bazda yapılmaktadır. Daha önce hiçbir Tabip Odasına kayıt olunmamışsa, bir kez olmak üzere üye kayıt ücreti alınmaktadır ve bu tutar 123,00 TL'dir. Yalnızca kamuda çalışan veya hiçbir yerde çalışmayan hekimler için yıllık üye aidatları ise 443,00 TL olarak belirlenmiştir.

Şebnem Korur Fincancı, 21 Mart 1959 doğumludur ve şu anda 63 yaşındadır. Dr. Vedat Bulut ise TTB'de çeşitli görevlerde bulunmuş ve halen Mobbing ile Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Emekli maasindan borc kesilir mi?

Araba sigortalari yuzde kac zam geldi?

Geri
Üst Alt