Son Konular

Türk Telekom'un TahtApp uygulamasını kullanan az gören öğrenciler karnelerini aldı

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.228.894
white.jpg

[Türk Telekom](https://www.turktelekom.com.tr/)'un, az gören öğrencilerin eğitimde eşit katılımını sağlamak amacıyla geliştirdiği TahtApp uygulaması, kardeşler Yusuf ve Zümra Celepci'nin başarılı eğitim yolculuğunu taçlandırdı. 2024-2025 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlayan kardeşler, karnelerini Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'dan gururla aldı.

Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projelerindeki öncü rolü, [Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer)](https://www.eyder.org.tr/) ile işbirliği içinde yürüttüğü Günışığı projesiyle bir kez daha kendini gösterdi. Bu proje kapsamında geliştirilen TahtApp uygulaması, az gören çocukların eğitim süreçlerine teknolojik bir dokunuş yaparak onların derslere daha aktif katılımını sağlıyor.

Az gören çocuklar artık TahtApp sayesinde sınıf içerisindeki ders içeriklerini tabletleri aracılığıyla gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. Bu uygulama, eğitimde fırsat eşitliği yaratırken öğrencilerin derslere daha iyi odaklanmalarını sağlıyor.

Günışığı projesi, ışık algısı yüzdesi 1 ile 10 arasında değişen çocukların erken müdahale eğitimleriyle görme yetilerini geliştirerek engelsiz akranlarıyla aynı sınıflarda eğitim almalarını hedefliyor. Türk Telekom'un TahtApp uygulaması, 25 ildeki 100 okulda başarıyla uygulanarak öğrencilere daha kapsayıcı bir eğitim ortamı sunuyor.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, TahtApp'ın eğitimdeki kapsayıcılığı artırdığını ve az gören çocukların başarı hikayelerine katkı sağladığını ifade ederek, bu teknolojik uygulamanın eğitimde dönüşüm yarattığını vurguladı. Önal, Türk Telekom'un geleceğe yönelik vizyonunu destekleyen projelerle toplumsal fayda sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Yusuf Celepci, TahtApp sayesinde yaşadığı zorlukların ortadan kalktığını ve artık derslere daha iyi odaklanabildiğini dile getirirken, Zümra Celepci ise uygulamanın derslerdeki motivasyonunu artırdığını ve okula gitmenin artık daha keyifli hale geldiğini belirtti. Türk Telekom'un eğitimde teknolojiyi iyilik için kullanma misyonu, az gören çocukların geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.

Elazığ'ın Ağın İlçesinde Karne Törenleri Yapıldı

1. Konular

1. 1.281.044
  2. Mesajlar

1. 1.678.351
  3. Kullanıcılar

1. 31.738
  4. Son üye

Geri
Üst Alt