haberci
Efsanevi Üye

Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray, hayranlarının kendisine duyduğu sevginin, canlandırdığı karakterlere olan bağlılığından kaynaklandığını belirtti. "İzleyiciler, karakterleri benimsemiş oldukları için bizi seviyorlar. Sinemanın büyüsü diye bir şey var ve benim de onda olduğuma inanıyorum." diyen Şoray, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri'nde gerçekleşen keyifli bir söyleşiye katıldığını AA muhabirine aktardı.
Edebiyat ve sinema üzerine Zülfü Livaneli ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdiğini paylaşan Türkan Şoray, izleyicinin ilgisinden ve sıcak yaklaşımından memnun kaldığını vurguladı. Sanat ve sinema adına düzenlenen bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Şoray, son zamanlarda film yapımcılarının yüksek maliyetlere rağmen büyük çaba sarf ettiğine dikkat çekerek, izleyicilere bu filmlere sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
Kendi sinema filmlerinin, Türkan Şoray için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten usta oyuncu, "Seyircinin beni sevmesi oynadığım karakterlere bağlı. O karakterleri çok sevdikleri, özdeşleştikleri için bizi seviyorlar. 'Sinema büyüsü' diye bir şey var. Onun bende olduğunu biliyorum. Onun ne olduğu belli olmuyor. Güzellikle falan alakası yok. Ben onu samimiyet diye düşünüyorum. Seyirci onu samimi olunca anlıyor." şeklinde konuştu.
Sinemaya amatörce başladığını hatırlatan Türkan Şoray, canlandırdığı karakterleri derin duygularla hayata geçirdiğini ifade ederek, "O benim samimiyetimde zannediyorum. Ben o acıyı hissettiğim ve onu kameraya yansıttığım zaman çok garip bir şekilde insanlarla diyalog kurmuş gibi hissediyorum. O acıyı insanlarla paylaştığımı hissediyordum. O yıllarda da seyirci de garip bir şekilde benim acımı yüreğinde hissediyordu." dedi.
Türk sineması ve oyuncularının bir dönem küçümsendiğine dikkat çeken Türkan Şoray, "Bizleri sinema entelektüelleri oyuncu olarak görmüyordu. Ben de bu durumu çok yaşadım. Hala öyle olduğu için film çekemiyorum. Filmlerde her zaman güzel ve genç kadın olması gerektiği düşüncesi var. Sanat filmlerinin yanı sıra ticari boyutta da sinema bir meslek dalı." şeklinde konuştu.