- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.883
- Meslek
- Webmaster
Türkiye Bursları kimlere verilir?
Uygunluk
Kızçev burs ne kadar?
Burs miktarı her öğretim yılı başında, 600 TL olarak belirlenmektedir. Burslar Ekim-Haziran döneminde toplam 9 ay boyunca verilir. Burslar yıllıktır ve her eğitim-öğretim yılının başında burs almak için tekrar başvuru/yenileme yapmak gerekir.
Burs mantığı nedir?
Bilinen en yalın haliyle burs ibaresini çeşitli sosyal, iktisadi, ticari veya kültürel vs gerekçelerle doğrudan doğruya eğitim kurumları tarafından veya üçüncü kurum, kuruluş veyahut kişilerce öğrencilere sağlanan maddi bir menfaat olarak ifade etmek mümkün gözükmektedir.
Türkiye Başarı Bursu nedir?
Başarı Burs Programı (1 yıllık) Başarı Programı, halihazırda Türk üniversitelerinde kendi imkanları ile öğrenim gören ve olağanüstü akademik performans göstermiş öğrenciler için özel olarak tasarlanmış bir programdır. Başarı Bursu Programı, sadece aylık cep harçlığını kapsamaktadır.
Kızçev burs başvuru ne zaman bitiyor?
"Burs başvurularınız her yıl 1 Eylül-15 Eylül tarihleri arasında alınmaktadır."
Ademder burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
Not: Online Başvurularınız Yetkililerce Değerlendirilip, Sonuçlar Başvuru Süresi Bittikten Yaklaşık 1 Hafta Sonra Sizlere SMS Veya Mail Yolu İle Bildirilecektir. Burs Başvurusu İçin Tıklayın. Sonuçlar En Geç 1 Ekim 2021tarihine Kadar Sms Yada Mail Yolu İle Bildirilecektir.
Üniversite Bursları nasıl oluyor?
2021-2022 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.
50 burslu okumak nasıl oluyor?
ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda "%50 İndirimli" olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler bu bursa hak kazanır.
Lisans öğrenci bursu ne kadar?
Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500-7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir."
Hollanda Diyanet Vakfı ne kadar burs veriyor?
Hollanda Diyanet Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 250 Avro burs vermektedir.